Kind zwaargewond door vuurwerk

ALMERE
Een jongen uit Almere is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt op de Wipmolenweg, vermoedelijk door illegaal vuurwerk.

Buurtbewoners uit Almere Buiten hoorden een harde knal en zagen dat het kind gewond was. De politie bevestigt dat er een jongen gewond is geraakt in verband met vuurwerk.

Hulpverleners van een traumahelikopter hebben assistentie verleend. De jongen is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

reacties (34)

 • henk

   

  Vuurwerk is niet zwaarder geworden,onzin verhaal. je mag maar 8 uurtjes consumenten vuurwerk afsteken,en daar zit het probleem niet. pak het illegale vuurwerk aan. En overal gebeuren ongelukken dagelijks,kijk eens naar auto,fiets,ski,ga zo maar door,ben ook zeer benieuwd naar die cijfers..dus gaan we dit ook verbieden?

  reageer
 • Erik

   

  Hoe komen die kleine jochies aan al dat illegale spul en wat doet een jochie jonger dan 16 überhaupt met een aansteker op straat. Ouders moeten meer in de gaten houden wat hun kinderen uitspoken en ze zeker geen aanstekers laat staan vuurwerk geven enzo ook broers en zussen van die kinderen of familie. Steeds zie nieuwsberichten over kinderen met zwaar vuurwerk. Dus ouders let beter op uw kinderen en check hun zakken regelmatig of kijk in hun slaapkamer of er geen vuurwerk verstopt is. Dit helpt misschien een ziekenhuis bezoek voorkomen.

  reageer
 • Faerie

   

  X, dat hoeft niet meteen te betekenen dat dat zwaarder vuurwerk hier wenselijk is. Ik snap niet hoe we het hebben kunnen laten gebeuren dat vuurwerk steeds zwaarder is geworden. Mensen raakten al gewond met ouderwets 'lichter' vuurwerk. Dat bewijzen de vele aloude SIRE campagnes en de vele voor het leven getekende mensen waar je nooit meer wat van hoort, die anoniem blijven, even in het nieuws komen en daarna vergeten worden, behalve dat je even cijfermatig op 2 januari hoort wat de schade was. Waarom zijn we er collectief akkoord mee gegaan dat gewonden van vuurwerk een soort 'collateral damage' zijn?? Als de rest van het land maar zijn lol kan hebben? Waar zijn de cijfers van de bijna-ongelukken? De close calls? Want tot het moment dat er wat gebeurd denkt iedereen er lol mee te hebben. Maar volwassenen zouden dit moeten inzien. En daarom snap ik niet dat we in Europa vuurwerk nog zo gebruiken als dat we doen.

  reageer
 • Illegaal vuurwerk BESTAAT NIET. Het is alleen illegaal door de overdreven regeltjes in Nederland. Het vuurwerk wordt volgens Europese regels vervaardigd en is in de rest van Europa LEGAAL. Dat zo'n jochie het foutief afsteekt is niet het gevolg van het zogenaamd illegaal zijn..

  reageer
 • adriana

   

  ik heb heus ook wel vuurwerk stiekum afgestoken echt waar maar als ik dat dan deed dan kwam mn buurvrouw of buurman naar me toe en werd mij even duidelijk verteld dat ik dat niet mocht dien daarna werd ik dan naar mn moeder gebracht en werden mijn oortjes even gewassen! tegenwoordig gaat dat niet meer zo we zijn allemaal te druk om te zien en te reageren op zaken die niet kunnen! ik vind t vreselijk wat er gebeurd is met deze jongen en de schuld laat ik in t midden. sterkte voor alle betrokkenen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • adriana

   

  het blijft een verschrikkelijk "ongeluk" het zal inderdaad jw kind zijn!moet er nuet aan denken. het afsteken van vuurwerk is een traditie die bij ons hoort en moet blijven helaas is er teveel ilegaal troep te koop waardoor dit heeft kunnen gebeuren.het schuldverhaal doet er nu niet toe lijkt mij,naar mijn idee moet die troep niet meer gemaakt mogen worden.ook is het helaas zo dat veel ouders niet weten wat hun kroost uitvreten..ook weer een gevalletje normen en waarden. ik wens dit kereltje en zijn familie sterkte toe

  reageer
 • mon

   

  dat is echt triest voor die arme jongen. jammer. men (volwassenen)moet ook denken dat ze ook ooit iets gedaan hebben,wat ook niet mocht toen ze klein waren. hopelijk dat het goed komt met die jochie. sterkte jongen.

  reageer
 • moeder

   

  Hallo allemaal zoals ik hier lees weten jullie de helft niet ben de moeder van een van de slachtoffers en vind het diep triest wat sommige zeggen als mensen niet weten hoe en wat hou dan liever je mond erover Het ga op dit moment redelijk met het slachtoffer die ernstig gewond is rest van de slachtoffers gaat redelijk goed dit was wat ik alleen even wilde zeggen bedankt voor het lezen

  reageer
 • Jan

   

  Wie heeft het over schuldigen aanwijzen? Misschien eens een woordenboek kopen en leren wat empathie betekent. Waar het mij om gaat is dat er blijkbaar een boel mensen hier zich liever druk maken met de discussie over vuurwerk op zich. Misschien zou het beter zijn om eens stil te staan bij de jongen die zijn leven lang de gevolgen ondergaat dan om je eigen mening over vuurwerk te ventileren.

  reageer
 • Ja, en?????? Moet er dan maar iemand de schuld in de schoenen geschoven worden, omdat het "slechts" een kind is?

  reageer
 • Lexie

   

  Zo is het Frits, al die begrijpende reacties hier vuurwerk moet gewoon verbannen worden en de volwassenen die die vuurwerk in hun bezit hadden geen slap taakstraf je maar aanklagen voor ware mishandeling

  reageer
 • .\/\/.

   

  ".VV. Ik ben het nooit met je eens, maar nu wel." - het genoegen is geheel wederzijds.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad is het heel erg wat er is gebeurd, daar gaat niets van af. Maar het zou jammer zijn als we niet verder komen dan 'O wat erg'. Dit is een uitgelezen moment en een uitgelezen plaats om discussie te voeren over het hoe, het waarom en wat er nu verder moet.

  reageer
 • Jan

   

  En weer zo een reactie die getuigd van weinig sympathie voor een jongen die gewoond is geraakt. Het blijft een kind!

  reageer
 • Richard

   

  Rijd je te hard? dan kan daar toezicht op gehouden worden, echter met vuurwerk is het al een heel ander verhaal, daarmee kan misbruik gemaakt worden, door in de donkere hoekjes af te steken. dus misbruik ervan is makkelijker.

  reageer
 • Richard

   

  Dat is veel te zwart wit, je kunt het ene niet met het andere vergelijken!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom hebben we in dit land maximumsnelheden en controles daarop? Waarom mag je niet met alcohol op achter het stuur en wordt daarop gecontroleerd? Waarom zijn wietplantages verboden en wordt erop gecontroleerd? Simpel: omdat er ondanks alles altijd mensen zijn die de eigen verantwoordelijkheid niet aan kunnen. Dus bij dit geval met vuurwerk alleen maar verwijzen naar de eigen schuld is niet terecht: de wetgever en de handhaving zijn in gebreke.

  reageer
 • Er is maar EEN echt de schuldige, degene, die het vuurwerk heeft aangestoken, WIE dat ook was.

  reageer
 • Jan

   

  De enige reactie die hier hoort, al de andere zijn volstrekt opgepast op dit moment. Discussies voeren over voor en tegenstanders, het zal je kind maar zijn dat zo gewond raakte. Fijn al die empathische reacties.

  reageer
 • jos

   

  en zo is het v.v. je hebt gelijk

  reageer
 • goes

   

  Ik vraag me af waarom iemand die het niet eens is met de denkwijze van jou en andere die tegen vuurwerk zijn, zich moet verantwoorden tegen een ouder die niet of te weinig op zijn of haar kind let. ik kan je vertellen dat ik het lef niet had vroeger om met dit soort vuurwerk aan de haal te gaan. simpel genoeg dat als het fout ging mn vader er nog eens een paar trappen extra om zou geven omdat ik mn vriendjes etc in gevaar zou brengen.

  reageer
 • Fritz

   

  Mededeling: Willen alle kinderen niet meer in de bossen spelen, de straat oversteken, schaatsen en zwemmen! Wellicht kunt u zich lelijk verwonden! Verwondingen zullen blijven bestaan maar hou toch eens op over dat vuurwerk. Door jullie gezanik word onze traditie misschien nog wel doorbroken! Zijn jullie nou nooit jong geweest? Sterkte voor het getroffen gezin!

  reageer
 • Ik

   

  er staat "vermoedelijk".... Dan nog weet niemand of het kind het zelf heeft afgestoken of dat een ander dat gedaan heeft. Ik vind dat daar nog te weinig info over bekend is.

  reageer
 • Theo

   

  Waarom moeten WIJ uitleggen, dat HUN zoon zo gek is om nu nog vuurwerk af te steken. ZIJ voeden hu kind toch op?

  reageer
 • Den

   

  Heel veel sterkte voor die kleine man,de ouders en omstanders.

  reageer
 • ik

   

  tuurlijk doet dat er wel toe.

  reageer
 • Het is een GROOT verschil, illegaal vuurwerk afsteken of illegaal ILLEGAAL vuurwerk afsteken.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Het is al illegaal om na 1 januari 2015, 02:00uur vuurwerk afsteken, of dat hier gekocht is, of ergens anders doet er niet toe.

  reageer
 • Martin

   

  Hoi Lindsey misschien is het een idee om contact op te nemen met de politie. Zou kunnen dat die wel geintereseerd zijn in die beelden..

  reageer
 • Boer

   

  Nou, willen die gene, die naast belerend bezig zijn, graag voor anderen beslissen, weten wat goed en fout is terug gaan naar school? Er wordt gesproken over vermoedelijk illegaal vuurwerk. Ken het gehele verhaal niet, sterkte met de verwondingen.

  reageer
 • Faerie

   

  .VV. Ik ben het nooit met je eens, maar nu wel. Ik ben voor een verbod, (en werd 6 weken terug ook vergruisd om mijn negatieve houding naar vuurwerk) maar helaas moet er dan veel meer gebeuren. De grenzen moeten dan ook weer dicht, anders hou je dit soort dingen nog niet tegen. Het komt het land dan toch wel in en sommige kinderen zullen altijd dit soort gevaar opzoeken vanwege stoerdoenerij. Helaas.

  reageer
 • lindsey

   

  ik en mn buurmeisje waren bij een school toen hoorden wij een harde knal dichtbij we zagen veel politie auto's en ambulance op de busbaan rijden we zagen later ook een troumahelikopter de harde knal van het vuurwerk hebben wij ook op film staan we zitten nu in mijn kamer en net hoorden wij ook nog een harde knal waarschijnlijk ook van vuurwerk alles staat gefilmt op mijn telefoon en die van mijn buurmeisje

  reageer
 • frits

   

  die steekt nooit geen vuurwerk meer af , je bent een rund als je met vuurwerk stunt

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nou, willen al die mensen die zich hier 6 weken geleden in hun collectieve verontwaardiging en hun absolute gelijk wentelden, en vinden dat vuurwerk 'moet kunnen', dat de bezwaren overtrokken zijn, en dat het legale vuurwerk te zwak is om leuk te zijn..... willen al die mensen zich even bij de ouders van dit slachtoffer melden? Om het uit te leggen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert