Unibail-Rodamco: luifels helpen tegen valwind

ALMERE
Het waait minder in het stadshart van Almere. Dat zegt verhuurder Unibail-Rodamco die windschermen en grote luifels plaatste in het winkelcentrum.
Dat gebeurde na klachten van het winkelend publiek en ondernemers.

Veel bezoekers en ondernemers hebben de indruk dat het na het plaatsen van de schermen en de luifels nog steeds hard waait tussen de winkels. Volgens Unibail-Rodamco zijn de maatregelen ook alleen bedoeld om de wind van bovenaf te verminderen. Deze zogeheten valwind ontstaat als wind tegen de hoge gebouwen waait en naar beneden komt.

Omdat de maatregelen vooraf in een windtunnel zijn getest is het volgens Unibail-Rodamco niet nodig achteraf metingen te verrichten. De Ondernemers Vereniging Stadshart Almere laat weten eigenlijk geen klachten meer te ontvangen en tevreden te zijn.

reacties (11)

 • -Z-

   

  Als mensen wisten dat de luifels tegen wind zijn kwam er misschien wel een reactie. Nu denken velen dat het futuristische kunstobjecten zijn ter verfraaiing van het winkelgebied. Maar dat hoeft niet onderzocht te worden door eh ...juist WC Eend.

  reageer
 • WC Eend

   

  Wij van WC Eend adviseren WC Eend.

  reageer
 • Greb

   

  Alles goed en wel, maar aan de tocht gaten is niets gedaan. Daar haalden elkaar overlappende schermen moeten worden geplaatst.

  reageer
 • michael

   

  ik ben inderdaad erg blij met een beetje wind in Almere. Heeft het voordeel dat het aangenamer is in de zomer, weinig last van smog etc. en het nadeel is dat je er tegen moet fietsen of lopen maar.... dat is weer goed voor je kuiten/benen een beetje training.

  reageer
 • ron

   

  ik vind het echt prachtig ; een aanwinst maar de vooringenomenheid om er zo op te vertrouwen dat er nu achteraf geen metingen worden gedaan lijkt me niet terecht. Er zou sprake zijn van valwind (zou heel goed kunnen) maar ik vraag me af of de normale wind niet de echte 'oorzaak' is van de klachten. Overigens hoorde je mij voordien niet klagen (beetje wind is toch normaal)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peterh

   

  sorry hoor! voor de experts maar kom dagelijks in het centrum en er staat nog net zoveel wind, helpt niks.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het heeft niet alleen heel vele nut, qua wind en regen, het ziet er ook nog eens mooi uit. Chapeau

  reageer
 • willeMstad

   

  Eergisteravond naar de bios geweest ,wie niet, maar we vonden de verlichting aan die glasplaten best mooi. Niet om bij stil te staan, maar het heeft zeker iets aparts. Er stond eens geen wind en toch hadden ze enig nut daardoor.

  reageer
 • Henk02

   

  Winkelen in het stadshart is nu echt veeeeeel fijner. Je loopt droog en beschut uit de wind ......dream on :-)

  reageer
 • Sander

   

  Kunnen ze ook dingen maken die het centrum sfeer geven?

  reageer
 • Ilona

   

  Het slaat echt nergens op maken ze er van die grote gaten in waar door je een draai wind krijgt je waait daar nog steeds weg zonde van het geld

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert