Leger des Heils krijgt minder tweedehands kleding

FLEVOLAND
Het Leger des Heils krijgt steeds minder oude kleding. De organisatie met het hoofdkantoor in Almere geeft hier verschillende redenen voor. Door de crisis wordt er minder tweedehands kleding weggedaan, maar gemeentes zijn ook steeds kritischer over het plaatsen van containers van het Leger des Heils.

Zo zijn in Lelystad, Zeewolde en Noordoostpolder de inzamelcontainers weggehaald. In Noordoostpolder had dit te maken met een bezuinigingsoperatie van de gemeente. In Almere, Urk en Dronten zijn verschillende partijen actief die de tweedehands kleding willen hebben.

Dat er minder kleding wordt opgehaald heeft nog niet direct gevolgen voor de mensen die kleding krijgen van het Leger der Heils. Voor de organisatie zelf heeft het wel gevolgen. Het Leger des Heils is erop ingesteld 23 miljoen kilo kleding per jaar op te halen, te sorteren en te verdelen. Als het volume afneemt, moet de organisatie zich daarop aanpassen.

reacties (2)

 • Faerie

   

  1 weggeefgroep Elly? Er zijn honderden Facebookgroepen en ook andere organisaties zoals bijvoorbeeld in Almere VLA , FARE en inloophuis de Ruimte vragen kleding die ze vaak gratis (of voor max. 50ct) weer herverdelen. Ik begrijp alleen niet waarom het weghalen van containers een bezuiniging voor de gemeentes zijn. Dat impliceert dat de gemeente dus grif betaald aan het LdH om kleding in te zamelen. Eigenlijk gek dat dat al die jaren zo is gegaan. Raar ook, omdat het LdH nog wel wat euros vraagt voor kleding in hun winkels. Geen wonder dat ze te boek staan als zo'n rijke organisatie.

  reageer
 • Elly

   

  dat komt misschien ook wel Door de weggeef groep op Facebook! daar komt veel kleding voorbij en gaat naar de mensen met een kleine beurs! top initiatief!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert