"Jorritsma heeft Almere door de puberteit geloodst"

ALMERE
Almere heeft twaalf jaar geleden de juiste burgemeester gekozen én gekregen. Dat zeggen Heleen Visser van GroenLinks en Berdien Stenberg van het CDA. Beide politici zaten toen in de vertrouwenscommissie die een nieuwe burgemeester zocht.

Volgens Heleen Visser voldeed Annemarie Jorritsma aan alle eisen in de profielschets. "Annemarie Jorritsma heeft Almere op de kaart gezet. Ze is al die jaren het boegbeeld van Almere geweest en ze heeft de jonge stad succesvol door de puberteit geloodst ".

Berdien Stenberg waardeert vooral dat Jorritsma er vanaf de eerste dag voor heeft gekozen om Almere haar thuis te maken.

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  "Een sterke eigenschap van de pioniers, is dat velen zich altijd sterk hebben ingezet voor de leefbaarheid in Almere." - ga toch fietsen. Die pioniers zijn gewoon naar een wat verder afgelegen buitenwijk van Amsterdam verhuisd. Het idee van de strijdende pionier die ontberingen heeft doorgemaakt en met volharding zijn eigen plaggenhut heeft gebouw in een vijandige omgeving....allemaal fantasie en mythevorming achteraf.

  reageer
 • Hannes

   

  Gelijk heb je. Een volk dat leeft bouwt aan zijn toekomst. En zonder verleden geen toekomst. Maar er gaat wel eens wat mis,en dat is dan weer fijn om dat goed op te lossen, en dat hangt niet af van één persoon.

  reageer
 • Jeroen

   

  Een sterke eigenschap van de pioniers, is dat velen zich altijd sterk hebben ingezet voor de leefbaarheid in Almere. Verder is er ook nooit een verschil geweest tussen pioniers en andere bewoners. Het feit dat je dit gevoel hebt, zegt eigenlijk meer over jezelf. Gegroet, een zoon van een pionier.

  reageer
 • -Z-

   

  Samen met het afscheid nemen van mevrouw Jorritsma kan meteen worden besloten dat ook ''de pioniers'' nu sterk naar de achtergrond verdwijnen. Almere wil vooruit en niet blijven hangen in sentiment. Ooit ''pionier'', nu niks meer dan alle andere inwoners. 1976 is passe.

  reageer
 • Hannes

   

  Dan wordt het nu echt tijd om de jeugdpuistjes weg te werken. Groetjes van een echte pionier.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Wacht maar tot de nieuwe burgemeester er een jaartje zit, dan piep je wel anders.

  reageer
 • Ruud

   

  OMG, die Stenberg heeft voor onze afvalbakken ellende gezorgd, en Jorritsma is totaal onbekwaam gebleken.

  reageer
 • Jos

   

  Deze twee dames zijn geen vriendinnen van Annemarie en toch een positief eindoordeel. Dit zegt iets over haar kwaliteiten.

  reageer
 • nopper

   

  HA HA Ha Ha ,of de tijd lijkt mij wat alt e veel eer voor deze burgermoeder

  reageer
 • Mark Kerkhofs

   

  Almere heeft onder Annemarie Jorritsma een enorme boost gekregen. Van een saaie slaapstad naar een bruisend hart waar altijd van alles gebeurt. Alle Almeerders weten dat, alleen de mensen daarbuiten papegaaien elkaar nog na met de achterhaalde, negatieve beelden. Ik ben hier dertien jaar geleden min of meer verzeild geraakt en wil er nu nooit meer weg. Het zal een hele kluif worden voor Jorritsma's opvolger om haar te evenaren. Ik hoop van harte dat het hem/haar lukt. Hoe dan ook: Annemarie Jorritsma is de beste burgemeester uit de korte maar bewogen historie van onze stad.

  reageer
 • .\/\/.`

   

  Ik heb het vermoeden dat je over de volgende burgemeester ook niet tevreden gaat zijn. Want dat is ook geen Superman (m/v). Hoe vervelend het ook is, criminaliteit is bijna onvermijdelijk in een grote stad.

  reageer
 • frits

   

  @ Nico , laat me niet lachen iets goeds in handen .ze doet straatroven inbraken mishandelingen af als incidentjes in almere maar er wat aan doen ho maar

  reageer
 • Sander

   

  Jammer dat ze zelf in de puberteit is blijven hangen, met al die aandacht die ze altijd opeist, alsof Almere een wereldstad is. Totaal geen realisme te vinden bij haar, maar dat bleek ook al uit de opmerkingen betreffende criminaliteit (huh criminaliteit? Heeft almere dat dan, zou Annemarie gezegd hebben) Hopelijk dat de volgende burgemeester iets realistischer is.

  reageer
 • Nico

   

  Nu we haar kwijtraken beseffen we pas dat we met Annemarie goed in handen hadden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert