Topschaatsers trainen in Leisure World Dronten

DRONTEN
Nederlandse topschaatsers hebben hun eerste trainingsrondes gemaakt in het Leisure World Ice Center in Dronten. Onder andere Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Koen Verweij waren van de partij.

De KNSB had Leisure World in het najaar al benaderd of commerciële teams daar tijdelijk kunnen trainen. Door de verbouwing van IJsstadion Thialf in Heerenveen moeten de schaatsploegen noodgedwongen uitwijken naar andere banen in het land.

Vier weken lang is de ijsbaan in Dronten op bepaalde ochtenden en middagen verboden voor recreanten, zodat de topschaatsers daar ongestoord terecht kunnen.

reacties (3)

 • De schaatser

   

  Verboden? De baan is afgehuurd en niet toegankelijk. NEt als bij Flevonice waar de 3km ook dicht gaat voor bedrijfsuitjes en wedstrijden.

  reageer
 • Retep

   

  Trots op de keuze voor onze ijsbaan!

  reageer
 • Oh je, moeten die "toppers" nu opeens in Nederland trainen? De rest van het jaar zitten ze ook in het buitenland, dus laat de recreanten rustig HUN rondjes draaien op de door hun gewende uurtjes. Uiteindelijk zijn dat de mensen, die kaartjes kopen voor de wedstrijden.

  reageer
 • Andree

   

  Zeurmans. Zij betalen wel wat meer dan die anderhalve man en een paardekop die komen krabbelen op de baan van de gemeenschap.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert