A6 gedeeltelijk dicht tussen Lemmer en Bant na ongeluk

NOORDOOSTPOLDER
De A6 tussen Lemmer en Bant is dinsdag een groot deel van de dag deels afgesloten geweest na een ongeluk waarbij een vrachtwagencombinatie betrokken was.

De vrachtwagen vol met visafval was geschaard en in de middenberm beland. Vervolgens botste een auto achterop.

Omdat de vrachtwagen diesel had gelekt, moest de brandweer dit eerst opruimen voor de weg kon worden vrijgegeven. Dat duurde enkele uren. Gedurende die tijd moesten automobilisten via de vluchtstrook rijden wat vertraging opleverde.reacties (7)

 • Jan

   

  Het reinigen duurt zo lang omdat er niemand is die het sneller kan waarschijnlijk... Hoe weet u trouwens hoeveel diesel er in de tank zat eigenlijk? En dan nog, zelfs met een volle tank kan zo'n truck echt geen maanden vooruit hoor.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Zonde van de diesel. Van zo'n tank kun je toch makkelijk een paar maanden rijden. Waarom duurt het reinigen uren?

  reageer
 • Peter

   

  Heeft niet zozeer te maken met de afstand of communicatie, maar met de aard van het ongeval. Het bewuste brandweervoertuig uit Joure is een zogenaamd hulpverleningsvoertuig (HV). Dit type voertuig heeft zwaarder gereedschap voor verkeersongevallen bij zich. Deze voertuigen zijn te vinden in Emmeloord, Lemmer en Joure. Waarom dit tweede voertuig niet vanuit Lemmer kwam is onbekend. Mogelijkerwijs was het voertuig niet beschikbaar of was er hiervoor niet voldoende mankracht. Maar goed dit is een aanname. ( en aannames zijn.... ;-) )

  reageer
 • Joop

   

  We weten het weer allemaal beter zo te weten. Waar zou de maarschappij toch zijn zonder jullie geniale inbreng...

  reageer
 • kees

   

  waar lees je dat Brandweer Joure als versterking is opgeroepen? Lemmer lijkt me logisch en deze vrachtauto verbaast me niet ben het al vaak voorbij gereden dat deze half op vluchtstrook reed, maar zullen wel meer zijn van deze firma dus geen oordeel hierover van mijn kant.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bart

   

  Joure ligt op vergelijkbare afstand van het ongeluk, en langs de A6. Qua tijd dichterbij dus.

  reageer
 • Nopper

   

  Brandweer Joure die als versterking geallarmeerd wordt...?? ongeval vind in de polder plaats. Blusgroep Rutten/Creil zijn stukken dichter bij! knap staaltje van communicatie tussen meldkamers!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert