Dierenbeulen begraven uitgehongerde paarden

BIDDINGHUIZEN • Di 17 februari 2015 | 16:46 • Dinsdag 17 februari 2015 | 16:46
De politie heeft deze maand twee verdachten aangehouden vanwege hennepteelt en het verwaarlozen van dieren. De twee hadden een verhongerd paard en een door verwaarlozing gestorven pony begraven in de rijbak naast een pand aan de Oldebroekerweg in Biddinghuizen. Ook werden daar verwaarloosde honden en een hennepplantage aangetroffen.

De dierenpolitie ging bij het pand kijken omdat er meerdere tips binnen waren gekomen over verwaarloosde paarden. Die werden niet aangetroffen. Wel werd er een hennepkwekerij met 200 plantjes gevonden. Ook werden twee sterk vermagerde honden in beslag genomen.

De politie had aanwijzingen dat er paarden begraven lagen op het terrein en vonden de overleden dieren in de rijbak. Volgens een veearts stierven de dieren een hongerdood.

Er is proces verbaal opgemaakt tegen de verdachten die inmiddels weer op vrije voeten zijn. De in beslag genomen honden zitten op een opvangadres en maken het goed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel