Dierenbeulen begraven uitgehongerde paarden

BIDDINGHUIZEN
De politie heeft deze maand twee verdachten aangehouden vanwege hennepteelt en het verwaarlozen van dieren. De twee hadden een verhongerd paard en een door verwaarlozing gestorven pony begraven in de rijbak naast een pand aan de Oldebroekerweg in Biddinghuizen. Ook werden daar verwaarloosde honden en een hennepplantage aangetroffen.

De dierenpolitie ging bij het pand kijken omdat er meerdere tips binnen waren gekomen over verwaarloosde paarden. Die werden niet aangetroffen. Wel werd er een hennepkwekerij met 200 plantjes gevonden. Ook werden twee sterk vermagerde honden in beslag genomen.

De politie had aanwijzingen dat er paarden begraven lagen op het terrein en vonden de overleden dieren in de rijbak. Volgens een veearts stierven de dieren een hongerdood.

Er is proces verbaal opgemaakt tegen de verdachten die inmiddels weer op vrije voeten zijn. De in beslag genomen honden zitten op een opvangadres en maken het goed.

reacties (22)

 • henkb

   

  Erica, weet niet waar jij jou wijsheid vandaan haalt. Het aantal van ruim 2000 klopt maar hiervan is 92% door afschot is dus 1800 die niet hoefde lijden. Lees voor je wat zegt het protocol re-actief beheer Oostvaardersplassen.

  reageer
 • henkb

   

  Beste Ren, het aantallen van 2000 doden dieren is sterk overtrokken. Vorig jaar totaal 207 dieren in de winter dood gegaan waarvan 96% door afschot. Kijk op de site van SBB. Trouwens om de veluwe heen staat ook een hek. Helemaal eens dat bijvoeren geen optie is wordt o.a. de populatie alleen maar groter. Eerst je laten informeren en dan reageren of je moet maatje zijn van Linthorst of zijn jagersvriendjes van de "vereniging" het edelhert.

  reageer
 • Anne

   

  Faerie, als ik jou reactie verkeerd heb geïnterpreteerd, ben ik daar ten eerste blij om en bied ik je ten tweede mijn excuses aan, want ik heb behoorlijk fel op je gereageerd. Je reactie is voor meerdere uitleg vatbaar, dat is mijn verklaring. Ik heb er gewoon erg veel moeite mee dat er zo vaak zo negatief gereageerd wordt op moslims en/of buitenlanders. Je weet ook dat hier al heel gauw wordt gezegd, opzouten etc. Ook nu weer, bij een bericht dat twee woningen in een bejaardenhuis worden aangepast (2 woningen, waar hebben we het over). Ik mis de nuance, ik mis het begrip dat - in het geval van moslims - niet een hele bevolkingsgroep kan worden afgerekend op wat een paar idioten hebben gedaan. En dat allochtone mensen in het bejaardentehuis niet wat kleine aanpassingen worden gegund, terwijl ze hier al weet ik het hoe lang wonen, vind ik heel erg. Het is onderzocht dat Nederlandse bejaarden in Nieuw Zeeland, als ze beginnen te dementeren, geen Engels meer spreken. Dat zijn mensen die er al jaren wonen. Stel je voor dat ze daar zouden zeggen: wat! Geen Engels spreken? Nog niet geïntegreerd? Opzouten naar je eigen land! Dat kan toch niet? Ik heb echt moeite met die onverdraagzaamheid. De menselijke maat is zoek.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat aantal dieren is de hoeveelheid die dat gebied van nature voortbrengt. Is er minder voedsel, dan daalt de populatie, hebben we zachte winters dan groeit het. Bijvoederen wordt vaak gesuggereerd, maar zou het aantal dieren nog verder doen stijgen. De natuur beheert de Oostvaardersplassen zèlf, en dat ziet er dus anders uit dan wat sommigen zich er onder invloed van hun Bambi-complexen van voorstellen. Wil je je werkelijk inspannen om dierenleed tegen te gaan, richt je dan op de bio-industrie, waarin miljoenen dieren in Nederland een vreselijk leven leiden (lijden).

  reageer
 • Andree

   

  En zitten de eigenaren ook in een opvang?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • René

   

  Als je de Oostvaardersplassen natuur vindt dat je de plank wel heel erg mis slaat, het laten afsterven van van 1500 a 2000 dieren per jaar in een omrasterd gebied is slechte zorgplicht van staatsbosbeheer. Dat is dus geen beheer maar afschieten van verhongerde dieren.

  reageer
 • Faerie

   

  Anne, als er een bericht naast had gestaan over een heel hoge celstraf voor een wietplantage had ik het daarmee vergeleken, ik denk dat je te ver gaat met de moslimdiscussie hierbij te betrekken. Je slaat de plank over mijn opmerking heel erg mis. Het gaat erom dat er hogere straffen zijn op zaken die geen levens eisen, dan op deze zaak waarbij mensen willens en wetens levende wezens hebben doodgemarteld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De Oostvaardersplassen zijn géén hertenkampje! Het is natuur, en in de natuur gaan dieren dood. Door ziekte, honger, natuurlijke vijanden.

  reageer
 • Bewoner

   

  Onafhankelijk of een gedomesticeerd maakt niet uit. Beiden blijven dezelfde dieren die hetzelfde gevoel hebben. En beledigen door iemand zelf een beest te noemen is zwak.

  reageer
 • Elv

   

  Mooi gezegd, Anne! Helemaal eens!

  reageer
 • Anne

   

  Er is proces verbaal opgemaakt, dus nu zal bekeken worden hoe de zaak verder behandeld wordt. Dus je kunt niet zeggen: alleen vingertje. Ik vind jouw vergelijking met moslims beledigen belachelijk en opruiend. Ik begin te begrijpen waarom jongeren radicaliseren: moslims kunnen niks goeds meer doen. Bij een aanslag moet elke moslim afstand nemen, zich verantwoorden. En ook in dit geval worden ze er weer bij gesleept, wat helemaal nergens op slaat. Als je vaak in een hoek getrapt wordt, ga je vanzelf een keer terugschoppen. Het zijn dit soort reacties die jongeren in de armen drijven van haat-imams, denk je daar nooit eens over na?

  reageer
 • SanderZ

   

  @Jay Klopt, de mens is ook een dier, een zoogdier.

  reageer
 • Faerie

   

  Goh moet je een moslim beledigen (zie ander bericht), dan krijg je toch een flinke geldboete. Maak je levende wezens op gruwelijke wijze dood. Een vingertje. Wat klopt er niet?

  reageer
 • Jay

   

  De wereld zit vol beesten. De meeste lopen op 2 poten rond en kunnen praten.

  reageer
 • Joop

   

  Mooi, je kunt de dame gezelschap gaan houden in het natuurgebied.

  reageer
 • Joop

   

  Ik denk dat dit soort hersenloze reacties beloond moeten worden met een uitnodiging tot het goede voorbeeld geven: ga aub bij die beestjes in onze achtertuin wonen. En dan hoop ik op een strenge winter... Als je het ondedscheid tussen een onafhankelijk of een gedomesticeerd dier niet kunt maken ben je zelf een beest.

  reageer
 • Bewoner

   

  Inderdaad, in de Oostvaardersplassen een dagelijks ritueel. En daar het het dan natuurbeheer. Pfffff.

  reageer
 • bergerac

   

  Er staat dat er verschillende tips waren binnen gekomen. Zijn die tips allemaal op 1 dag binnen gekomen? Ik krijg toch echt het idee dat hier eerder ingegrepen had kunnen worden. En met een proces verbaal weg sturen? Vreemd.

  reageer
 • erik

   

  heh?!!! lees ik dat goed? daders weer op vrije voeten na het uitschrijven van een boete? wauw....

  reageer
 • eRICA HENNEKES

   

  In de Oostvaardersplassen is de jaarlijkse aanwas van de grazers veroordeeld tot de hongerdood. In 2012/13 meer dan 2000 dieren, waarvan +/- 400 paarden. Een deel geschoten in zeer slechte conditie en een groot deel gecrepeerd. In een STAATSbosbeheer gebied. De overheid mag zelf wél verwaarlozen!!!!!

  reageer
 • Ikke

   

  Tuurlijk. Even proces verbaal en dan gewoon weer op vrije voeten. Zal wel aan mij liggen, maar snappen doe ik het niet.

  reageer
 • Bram

   

  Er zijn nog genoeg leegstaande bunkers! Deur dicht metselen 1x per week korsie Brood en 10 druppels water en niet meer naar omkijken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert