'Daling woninginbraken succes van bewoners zelf'

ALMERE
De daling van het aantal woninginbraken in Almere is voor een groot deel te danken aan de inwoners van de stad zelf. Dat zegt burgemeester Annemarie Jorritsma in reactie op de laatste politiecijfers. Maandag werd bekend dat het aantal inbraken in de stad vorig jaar met 33 procent is afgenomen.

Volgens Jorritsma zijn Almeerders een stuk alerter geworden. Ze bellen eerder 112 bij verdachte situaties en veel mensen hebben hun huizen beter beveiligd. In combinatie met het optreden van de politie zorgt dit voor goede resultaten.

Een ander succes is het project Waaks! Hierbij worden hondenbezitters getraind om 's avonds op verdachte situaties te letten.

Almere gaat Waaks! nu uitbreiden naar mensen zonder honden zoals buschauffeurs, krantenjongens en stadsreinigers. Omdat deze mensen ook veel tijd op straat doorbrengen, kunnen zij als eerste verdachte situaties aan de politie doorgeven, zo is de gedachte.

reacties (6)

 • ron

   

  ik zou ook de cijfers over een jaar wel willen zien (dat zou mij meer overtuigen) maar vooralsnog krijgt ze van mij het voordeel van de twijfel (dat het verhaal wel eens zou kunnen kloppen) NB Overigens heb ik meerdere keren naar de politie gebeld voordat de term "waaks" bestond. soms kwamen ze en soms kwamen ze niet (en namen niet eens de moeite mij daarover terug te bellen; slordig; want het was niet alleen 'verdacht' maar zelfs 5 man heterdaad en dat had ik erbij verteld)

  reageer
 • jammer

   

  jammer annie. Waaks is al een paar jaar in andere flevolandse gemeenten een methode die door niet hondenbezitters wordt gebruikt. alleen Almere liep nog achter dat alleen hondenbezitters mee konden doen. Maar ja houdbaarheidsdatum is ook voorbij dus dan kan je dit verwachten. gelukkig kan ze hier niet mee pochen over een jaar

  reageer
 • Piet Nescio

   

  Nu ook krantenbezorgers, buschauffeurs...en allemaal tegelijk de politie bellen. Dat gaat toch niet werken. Symbool politiek. Onze BM heeft straks als senator tijd zat, misschien wil zij graag buiten lopen.

  reageer
 • Piet Nescio

   

  Waaks....leuk verhaal. Maar nu even eerlijk, echt niet. Zeker niet een bijdrage aan minder woninginbraken, niet jokken gemeente Al,ere.

  reageer
 • Boe

   

  Van Jorritsma hoef je niets te verwachten in ieder geval.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bert

   

  nou..de polisie kan wel opgedoekt worden....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert