'Daling woninginbraken succes van bewoners zelf'

ALMERE • Di 17 februari 2015 | 17:33 • Dinsdag 17 februari 2015 | 17:33
De daling van het aantal woninginbraken in Almere is voor een groot deel te danken aan de inwoners van de stad zelf. Dat zegt burgemeester Annemarie Jorritsma in reactie op de laatste politiecijfers. Maandag werd bekend dat het aantal inbraken in de stad vorig jaar met 33 procent is afgenomen.

Volgens Jorritsma zijn Almeerders een stuk alerter geworden. Ze bellen eerder 112 bij verdachte situaties en veel mensen hebben hun huizen beter beveiligd. In combinatie met het optreden van de politie zorgt dit voor goede resultaten.

Een ander succes is het project Waaks! Hierbij worden hondenbezitters getraind om 's avonds op verdachte situaties te letten.

Almere gaat Waaks! nu uitbreiden naar mensen zonder honden zoals buschauffeurs, krantenjongens en stadsreinigers. Omdat deze mensen ook veel tijd op straat doorbrengen, kunnen zij als eerste verdachte situaties aan de politie doorgeven, zo is de gedachte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel