Levensgrote kunsthonden in het centrum

LELYSTAD
In het centrum van Lelystad is de komende twee weken een parade van levensgrote bulldogs in alle kleuren van de regenboog te zien. De beelden van de honden maken onderdeel uit van de kunstexpositie The Dogparade.

De hondenbeelden zijn beschilderd door Nederlandse kunstenaars zoals Ted Noten en Clemens Briels. Organisator van het project is de Roermondse Mike Zeelen. Zij probeert met de reizende kunstcollectie geld in te zamelen voor Stichting Energy4All. Die stichting zet zich in voor de ontwikkeling van een medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte.

De expositie wordt woensdagmiddag officieel geopend door wethouder Janneke Sparreboom. Komende zaterdag gaat een deel van de hondenroedel een wandeling maken door het stadshart samen met levende viervoeters van de Engelse Bulldogclub Nederland. In april worden de kunsthonden geveild. De opbrengst komt ten goede van Energy4All.

reacties (5)

 • J.C. Moes.

   

  En ik maar denken dat het kunstje ‘gevestigde records met grote lege holle en alleen maar geld kostende ruimtes’ in het winkelcentrum, niet verbeterd kon worden! JC.

  reageer
 • ikke

   

  Wat een onzin dit

  reageer
 • ron

   

  Ted Noten: bezeten van pistolen en tasjes ; leuk Clemens Briels; de gigant op kleurengebied; mooie objecten bij de galerie kunstzaak in Almere Haven

  reageer
 • Joop

   

  Een leuke en nuttige vorm van kunst!

  reageer
 • frits

   

  Dat is nou eens een leuk initiatief

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert