Meer dan helft van veelplegers zit vast

LELYSTAD
Van de veelplegers uit Lelystad en omgeving zit zo'n 53 procent op dit moment vast. Dat heeft de politie berekend.

Lelystad heeft ongeveer 45 zeer actieve veelplegers in de stad duidelijk in het vizier. Zodra die in de fout gaan, worden ze gearresteerd en vastgezet. De politie hoopt zo het aantal overtredingen door veelplegers terug te dringen.

In de aanpak van veelplegers wordt samengewerkt met bijvoorbeeld burgers en winkeliers. Zo werden dinsdagmiddag nog twee winkeldieven gesnapt dankzij de Whatsapp-groep van wijkagenten en winkeliers.

Het percentage veelplegers dat vast zit, ligt in Lelystad tot wel 25 procent hoger dan in andere regio's. Voor alle gedetineerde veelplegers geldt dat ze een traject ingaan dat moet voorkomen dat ze opnieuw de fout in gaan.reacties (2)

 • MKM

   

  Ik denk dat je dit beter bij de politie zelf kunt melden.

  reageer
 • SanderZ

   

  En dat werkt gelukkig goed, het is nog altijd een veilige stad, dus prima dit! Wel vind ik, en ik hoop dat iemand van de politie dit leest, dat er wat kritischer gekeken moet worden naar het Twitter gedrag van enkele politieagenten. Sommige posts maken inbreuk op privacy, en lijken er puur op gericht om te laten zien: ''kijk hoe stoer ik ben''. Wat lijkt me niet wenselijk is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert