Kenniscentrum voor jonge sporters primeur

ALMERE • Wo 18 februari 2015 | 21:24 • Woensdag 18 februari 2015 | 21:24
Almere start samen met de provincie het Almeers Kenniscentrum Talent. Dat is dinsdagavond overeengekomen in een convenant. De bedoeling is om jonge sporters zo goed mogelijk te helpen bij het ontwikkelen van hun talent.

Er komen programma's voor scholen en sportverenigingen waarmee talent kan worden opgespoord. Die talenten kunnen zich vervolgens ontwikkelen in een nieuw sportcomplex in Almere Poort waar deskundigen sporttalenten helpen bij hun ontwikkeling.

De provincie stelt twee miljoen euro beschikbaar voor dit project, de gemeente Almere draagt bij aan de bouw van het sportcomplex. Er wordt nu al begonnen met het speuren naar talent, het gebouw moet in 2017 klaar zijn.

Behalve de gemeente en de provincie doen ook het ministerie van VWS en NOC-NSF mee aan dit project. Dit Kenniscentrum is de eerste in zijn soort in ons land.
Deel artikel

reacties (2)

 • ger

    Wo 18 februari 2015 Woensdag 18 februari 2015

  weer een luchtballon, wat veel geld kost en niets opleverd.

  reageer
 • Sven

    Wo 18 februari 2015 Woensdag 18 februari 2015

  En hoe denkt de wethouder dit te gaan doen. Wie zijn die we? De verenigingen? Die hebben geen geld of expertise om deze talenten te herkennen, ten minste ik acht de Aalscholver hier helaas niet toe in staat, simpelweg omdat deze club te klein is. Ook zal deze zwemclub om talent te behouden flink moeten groeien + dat als men talent wil behouden dit een lang jarig traject is, waar alleen maar in geïnvesteerd moet worden zonder enige return. Wie gaat dat dan betalen, ik denk niet de leden van deze zwemclub. En zo zijn er denk ik nog wel meer voorbeelden te noemen. Mij benieuwen of de gemeente deze clubs (nog) zwaar(der) gaat subsideren, ik denk het niet en zo zal talent toch vertrekken uit Almere. Het benodigde niveau + de faciliteiten zijn namelijk op 20 minuten rijden wel al te vinden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert