Arabische en Caribische woonruimte in verzorgingstehuis

ALMERE
Verpleeghuis Polderburen in Almere gaat twee speciale woningen inrichten voor bewoners met een islamitische en Afro-Caribische achtergrond. Daar horen enkele zaken bij zoals halal eten, een plek waar mensen kunnen bidden en ruimtes waar bewoners en hun families elkaar ontmoeten. Ook is er personeel aangetrokken met dezelfde achtergrond of met ervaring met de doelgroep.

Het is voor het eerst dat een Almeers verpleeghuis rekening houdt met de culturele achtergrond van bewoners. In Nederland zijn er al wel meer voorbeelden en daaruit is gebleken dat het voldoet aan een behoefte die er is.

De twee speciale woningen zijn onderdeel van een grote renovatie binnen Polderburen. De verbouwing begint in april en zal tussen tien en twaalf maanden duren. De twee woningen bieden samen plaats aan vijftien mensen.

reacties (31)

 • Tjongejonge

   

  Zeur, zeur, zeur, wat zijn we weer zielig....en we weten het altijd beter....NOT!

  reageer
 • Tjongejonge

   

  Whahahahaha, like, like like

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ray, we hebben het hier over mensen (ja, mensen) die hier vaak 40 jaar gewerkt en hebben en belasting hebben betaald. En die wil jij op hun oude dag nog even dwingen te assimileren op straffe van uitzetting? B e l a c h e l i j k !

  reageer
 • MKM

   

  Dus het bieden van woonomgevingen speciaal voor mensen met verschillende achtergronden is apartheid? Volgens mij is dat alleen maar het geven van een keuze.

  reageer
 • ok

   

  dus iemand die zo dementerend is dat ze niet eens meer weten wie en waar ze zijn moeten volgens u inburgeren. daar is onze overheid toch 40jaar te laat mee

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peterh

   

  omdat het nieuw is worden er nu enkele woningen ingericht, het is niks nieuws Halal maaltijden, koosjer maaltijden worden al jaren geregeld zowel binnen ziekenhuizen, verpleeghuizen en ook bij defensie. gebed ruimte voor alle religie bestaan ook al jaren. Wat is nou het probleem om oude mensen met een ander geloof een prettige oude dag te verzorgen. Zijn wij in Nederland nou echt zo dom iedereen met een ander geloof te willen uitsluiten omdat er een paar gekken in de wereld rondlopen.

  reageer
 • oud dubbeltje

   

  Je hebt het over huizen, helemaal ingericht voor Nederlanders. Niks mis mee, allen met een gelijke achtergrond. Hier ga je dus mank! We hebben het hier over een prima verzorgingshuis, helemaal ingericht voor alle Nederlanders, maar er gaat een uitzondering gemaakt worden voor de behoevenden met o.a. als religie Islam. Er wordt dus apartheid doorgevoerd in een algemeen verzor-gingshuis inclusief halalmaaltijden en dat is dus een niet de correcte invulling van een verpleeghuis voor allen. Moslims hebben zo hun eigen leefgewoonten en dan dit ook doorvoeren in een algemeen verzorgingshuis? Niet goed. Dan moeten ze maar een verzorgingshuis voor moslims in het leven roepen, is niks mis mee.

  reageer
 • oud dubbeltje

   

  Is er al een plek gevonden voor een gebedsruimte? Hoe zit het met verplegen van moslima's door mannelijke verzorgenden? Worden mannelijke vrijwilligers geaccepteerd door de familie van moslima's om zich om deze dames te bekommeren? Halal voedsel, extra kosten dus, potje? Ik ben tegen aparte behandeling van patienten/cliënten, dus in mijn ogen geen goede ontwikkeling. Integreren is samenleven en niet in een samenleving een aparte status. Dus Polderburen.......

  reageer
 • MKM

   

  Ook van mij!

  reageer
 • peterh

   

  Dit is niks nieuws! In diverse landen is bekend zijn er huizen helemaal in het Nederlands ingericht ik zelf ken ze in Spanje, Australia en new zeeland. deze zijn ingericht voor Nederlandse immigranten die als ze ouder worden en dement in hun belevenis wereld teruggaan naar hun jeugd jaren. geweldig toch dat dit nu ook in Almere kan voor ouderen van een ander cultuur. al dat gezeur of aanpassen etc. het is gewoon goed dat dit kan.

  reageer
 • DNZ.

   

  Dan mag u vertellen wat de Nederlandse normen, waarden, plichten ed. Zijn! Die plichten zijn niet zo moeilijk, die staan in het wetboek beschreven en dien je je aan te houden. Iedereen. Uw bericht suggereert dat "ze" dat niet doen. Wie gaat welk gelijk halen? Cultuur en gelijk halen? Lijkt erop dat u wat te veel Wilders-koekjes heeft gegeten. Raar, want na 1 koekje gaat de trommel toch dicht? Wat betreft discrimineren: lijkt er idd. Op dat u dot doet, al dan niet gedachte. Dat u schijtziek wordt van deze berichten zegt veel over u.

  reageer
 • Hoi

   

  Aanpassen waaraan is uw vraag; mijn antwoord is, aan de Nederlandse normen, waarden, plichten etc. Nog even en ook al onze tradities verdwijnen omdat mensen die zich niet aan onze cultuur willen aanpassen hun gelijk willen halen, anders discrimineren we. Wij moeten uitkijken wat we zeggen want het wordt gelijk als discriminatie gezien. Ik word schijtziek van zulke berichten.,

  reageer
 • jopie

   

  hoeft er niet meer bezuinigd te worden dan ??

  reageer
 • pieter

   

  Er moeten ook speciale woningen komen voor klagers en mensen die zich altijd benadeeld voelen. Meestal noemen dezen zich "Wij Nederlanders" en ze roepen vaak "Schande".

  reageer
 • Dennis

   

  Schandalig! Blijkbaar zet het verzorgingshuis deze mensen weg als een aparte groep. Volgens mij leven wij in een samenleving met verschillende culturele achtergronden waarin we door elkaar heen moeten leven en niet op eilandjes naast elkaar. Dus ook in een verzorgingshuis zou dit grval moeten zijn. En ja nieuwe Nederlanders dienen zich aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden en maak je niet druk je mag best naar de moskee en halal eten Alleen volledige wijken en scholen waarin bepaalde allochtonen overbevolktzijn is een hele slechte ontwikkeling net als dit stompzinnige besluit van de directie van dit verzorgingshuis

  reageer
 • hahah

   

  ja en speciaal extra personeel. terwijl er allemaal personeel uit moet. wat denk je zelluff

  reageer
 • Betty

   

  Ik hoop dat de directie van Polderburen dan ook wat doet om de parkeeroverlast op de Haagbeukweg te voorkomen.

  reageer
 • pfff

   

  mooi gesproken DNZ!!! diepe buiging voor u!

  reageer
 • nederlander

   

  van mij mogen ze, als dat inhoud dat ik later in een 100 procent Hollands oude van dagenhuis terecht kom, dat ben ik voor. grappig eigenlijk, twintig jaar geleden hebben ze apartheid in zuid-Afrika afgeschaft en wij voeren het weer in.

  reageer
 • Dnz

   

  Enkele reacties zijn echt beschamend. Termen als: wij kunnen in de kou staan, pas je maar aan en ga lekker terug... Aanpassen waaraan? Dit is ook hun land! Wat is onze cultuur? Kroket trekken in een automatiek en kijken hoe een ander koppie onder gaat? Oh ja, en dan nog wel ff klagen omdat het rotzooi geeft? De samenleving bestaat uit veel soorten, smaken en kleuren. Nederland maken we samen, mogen we dan oud worden op onze manier?

  reageer
 • Karin

   

  Wat weer een onverdraagzaamheid. Waarom toch? Het zijn figuren zoals jullie waardoor ik me er voor schaam Nederlander te zijn.

  reageer
 • Bert

   

  Mensen, doe even normaal. Het gaat hier om een verpleeghuis voor oudere mensen. (Deels waarschijnlijk oorspronkelijk gastarbeiders die dit land mede hebben opgebouwd in de tijd dat er veel werk was.) Ik vind het niet zo vreemd dat we naast joodse, humanistische, katholieke, protestante, Indische, chinese en zelfs kunstzinnige verpleeghuizen ook een afrocaribisch en islamitisch hebben.

  reageer
 • Inge

   

  En inburgeren houdt in niet meer halal eten? Joodse mensen hoeven dan dus ook niet meer op kosjer eten te rekenen?

  reageer
 • ron q

   

  waanzin .....en de mensen die dit land hebben gebouwd in de kou laten staan .....ga je schamen

  reageer
 • ron

   

  grote schande....

  reageer
 • John

   

  integratie heet dat ?

  reageer
 • Paul

   

  Fijn voor die mensen, al zullen er altijd mopperaars zijn die ze dat niet gunnen, jammer hoor, leven en laten leven is mijn motto!

  reageer
 • peter

   

  Helemaal mee eens, de overheid laat zich veel te veel leiden(lijden) door de zogenaamde discussie en vrijheid. Alles moet wijken voor de afkomst van allochtonen, en of het nu een 1e, 2e of 3e generatie betreft maakt geen verschil. Blijkbaar zijn ouderen van Nederlandse afkomst minder belangrijk als Allochtone ouderen. Tuurlijk zijn we deze mensen dankbaar dat ze de meest walgelijke beroepen op hun schouders namen, maar mag niet zo zijn dat we als NLer het veld moeten ruimen voor hun.. Leef samen, en geniet maar je bent toch al minimaal 30 jaar in ons land en mag je toch verwachten dat je ingeburgerd bent.

  reageer
 • Mike

   

  Doe niet zo overdreven. Er bestaan al heel lang katholieke, protestantse en op andere levensovertuigingen gebaseerde verpleeghuizen, dus wat is het probleem nu eigenlijk? Ook als deze nieuwe woningen niet gebouwd worden zullen deze mensen ergens gehuisvest moeten worden. Of wou je ze sowieso het land uit schoppen?

  reageer
 • almere

   

  idd je bent in nl dan pas je je maar aan en zo niet dan lekker wegwezen , maar wij Nederlanders hebben het nazien we mogen betalen en mond houden een grof schandaal dit , tijd dat hier vragen over gesteld gaan worden door de politiek hier in almere en dan te denken aan de grootste partij van almere

  reageer
 • ray

   

  schande en wij nederlanders kunnen dood vallen er is geen geld voor de zorg inburgeren is ook je aan onze nl cultuur houden anders terug naar land van herkomst

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert