Eis: werkstraf voor veroorzaken dodelijke aanrijding

ESPEL
Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval heeft een 29-jarige man uit Espel een werkstraf van 240 uur plus een rijontzegging van een jaar tegen zich horen eisen.

Het ongeval gebeurde op de Markerwaarddijk bij Lelystad, in november 2013.
De verdachte wisselde van rijstrook op hetzelfde moment dat hij ingehaald werd door een motorrijder. Die klapte tegen de vangrail en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie verwijt de autobestuurder dat hij niet goed heeft gekeken. Uit de verkeersongevallenanalyse zou zijn gebleken dat de motorrijder zichtbaar was op het moment van de botsing. Maar dit wordt ontkend door de verdachte. De rechter doet over twee weken uitspraak.

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  "Hoe kan de verkeersongevallenanalyse nu achteraf bepalen of je wel of niet goed in je spiegel hebt gekeken?" De verkeersongevallenanalyse kan bepalen of je, als je in de spiegel had gekeken, de motorrijder had kunnen zien. Een belangrijke vraag als je wilt aantonen dat iemand nalatig is geweest.

  reageer
 • Hoi

   

  Forse straf??? Volgens jou hadden de nabestaanden zeker moeten zeggen; goh joh, wat vervelend is dit voor jou:-(. De man is zeker een goede bekende van je.

  reageer
 • Gerrit

   

  Een verschrikkelijk ongeluk met verschrikkelijke gevolgen. Maar als ik dit verhaal zo lees, is het inderdaad ook een ongeluk, niet meer en niet minder. Iedereen heeft wel eens iemand in zijn dode hoek gehad. Alleen in dit geval is het gruwelijk mis gegaan. Vindt de strafeis dan ook behoorlijk hoog.

  reageer
 • weet wel

   

  als de voa onderzoek doet dan zullen ze onder andere getuigen gehoord hebben en metingen gedaan van bijvoorbeeld stand stoel en stand buiten spiegel.aan de hand van deze en nog vele andere gegevens kunnen ze zien of de bestuurder de motorrijder had kunnen en moeten zien.als er dan een eis van 240 uur uit komt wat neer komt op 6 weken onbetaald werken dan kan ik me heel goed voorstellen dat de nabestaanden dat niet als een straf zien.

  reageer
 • hano

   

  Hoe kan de verkeersongevallenanalyse nu achteraf bepalen of je wel of niet goed in je spiegel hebt gekeken?? Er wordt niet gesproken over opzet of drankgebruik of wat dan ook. Ook niet dat de bestuurder zat te facebooken of te appen. Natuurlijk afschuwelijk dat iemand hierdoor komt te overlijden, maar dit kan iedereen overkomen. 2 seconden niet opletten en zo'n motorrijder zit al naast je. Natuurlijk doe je zoiets niet met opzet. Maar is dan zo'n forse straf wel helemaal juist? Dit is best een vaag verhaal hoor... roept veel vragen op.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hoi

   

  Daar zullen de nabestaanden blij mee zijn, wat een straf zeg.

  reageer
 • kees d.

   

  Op die dijk wordt echt als een bezetene geraced. Tijd voor regelmatige snelheidscontroles.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert