'Belastingblunder is geen ongelukje'

DRONTEN • Wo 18 februari 2015 | 17:03 • Woensdag 18 februari 2015 | 17:03
De belastingblunder van 2 miljoen euro van de gemeente Dronten is geen opzichzelfstaand ongelukje. Er waren meerdere handelingen nodig om in de salarisapplicatie de premie aan te passen van 5,1 naar 0%. Dat zegt Raet, het bedrijf dat de belastingapplicatie aan Dronten heeft geleverd.

Begin dit jaar bleek dat de gemeente al sinds 2011 geen premies voor haar personeel aan de Belastingdienst heeft afgedragen. Volgens Raet moet een medewerker van de salarisadministratie van de gemeente een instelling hebben gewijzigd waardoor kon worden afgeweken van de landelijke regelgeving. Vervolgens is de premie daadwerkelijk aangepast van 5,1 naar 0%. Op dat moment is ook een waarschuwing in beeld gekomen.

Waarom de medewerker de wijzigingen toch heeft doorgevoerd is onduidelijk. De gemeente zegt dat niet te kunnen achterhalen, omdat niemand uit die periode nog voor de gemeente werkt. De gemeente vindt dat haar accountant de fout had moeten opmerken. Morgenavond vergadert de gemeenteraad over de kwestie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel