Politie zegt sorry na uitblijven resultaten inbraak Artemis

LELYSTAD
De politie heeft excuses aangeboden aan het bestuur van handboogschietvereniging Artemis in Lelystad. De agenten hebben volgens voorzitter Frans Visser toegegeven dat ze te weinig aandacht hadden voor het oplossen van een inbraak in het clubgebouw.

In september werden twee inbrekers haarscherp door een bewakingscamera vastgelegd. De beelden werden aan de politie overhandigd, maar die liet vorige week weten daar niets mee te kunnen doen.

Na aandacht in de media en veel verontwaardigde reacties zei een politiewoordvoerder dat er nog wel degelijk zou worden gezocht. Toch gaven agenten woensdagmiddag toe dat de zaak op een 'laag pitje' stond. Ze hebben de bewakingscamerabeelden nu opnieuw opgevraagd bij de vereniging.

reacties (8)

 • lanzman

   

  Zelf een aantal jaren terug slachtoffer geworden van bedrijfsinbraak. Bedrijfsinbraken hebben bij de Politie in Flevoland geen prioriteit, dwz. dat de aangifte´s ( als die al gedaan zijn ) onderin een stoffige lade verdwijnen. Sinds de inbraak nooit meer wat van de politie vernomen! Met mij veel bedrijven in Flevoland waar hetzelfde is gebeurd, en ook die hebben niets meer van de politie Flevoland vernomen. Weet dat er ook nog agenten zijn die er wel graag bovenop willen zitten, maar simpelweg van hogerhand de tijd en middelen niet beschikbaar krijgen. Jammer dat de Sterke Arm zo aan het aftakelen is. Voor de betrokken belasting betalende ondernemer ( zoals ikzelf ) zeer frustrerend dat er niet wordt opgespoord / onderzocht door de Politie. Uit frustratie ga jezelf als een Shirloc-Holmes zelf op onderzoek uit, omdat de Sterke Arm zijn plicht jegens de ondernemer verzaakt.

  reageer
 • Frans

   

  Zet de beelden maar op "Geen Stijl". Binnen 24 uur daders bekend. Zal de rechter ze wel weer zielig vinden maar zo,n "herkenningspaal" schrikt misschien wel af!!

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Punt 1 Anne, Ja hoor zoals vele mensen met ons, heb ook ik wel eens iets fout gedaan. Opmerking over dit punt, waar ik het bij wil laten is; In die gevallen waar ‘oplossingen’ zo makkelijk en binnen handbereik zijn (herkenning op beelden) heb ik ze, voor zover nog opgemerkt en mogelijk, altijd weer snel recht gezet! Van niet “Opgemerkt” kan hier echter geen sprake zijn! Punt 2, ik ben toch geneigd om wederom (het komt nogal eens voor op dit ‘forum’) ten aanzien van jouw opmerking, “Eigen rechter spelen” aan te raden om een en ander nog eens goed te lezen.(het was in advies vragende zin geschreven.) Punt 3 Anne, als ik een “grens” moet aangeven, hetgeen jij van me vraagt, doet bij mij het vermoeden rijzen, dat ik met ‘Punt 2’ een voldoende onderbouwd punt heb! Een vraag aan je, waarop geen antwoord verplicht is (natuurlijk) zou kunnen zijn, ‘ben jij zelf misschien agent(e) dan wel wetshandhaver? JC

  reageer
 • idd

   

  waar gewerkt wordt daar worden idd fouten gemaakt maar dan moet er wel gewerkt worden. dit hele verhaal is een schande

  reageer
 • Karel

   

  Er werd eerst gezegd dat de beelden verder waren uitgezet naar derden. Nu vragen zij de beelden opnieuw op. Hoe geloof waardig is de politie?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Anne

   

  Goh, zelf nooit iets fout gedaan zeker? Nee, eigen rechter spelen, dat is de oplossing. Kun je dan ook even aangeven waar de grens ligt? Het is heel vervelend en frustrerend voor de vereniging, maar ik vind het netjes dat de politie dit ruiterlijk toegeeft. Waar gewerkt wordt, worden wel eens fouten gemaakt. Het blijft mensenwerk.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Gewoon "Een kusje erop" dan maar? Zelden zulke scherpe beelden gezien van een bewakingscamera. (op de tronies na dan) Een even scherpe veroordeling van het optreden door de politie zal wel weer uitblijven! Wat moet de burger dan nu nog doen, als deze 'gesneden koek' voor de wetshandhavers geen 'kat in het bakkie' was, dat allang een periodiek 'kennel' verblijf rechtvaardigde? Zelf de inbrekers gaan inrekenen? JC.

  reageer
 • goh

   

  lekker gemotiveerd daar op het PB

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert