Salarisadministratiesysteem Dronten werd geprezen

DRONTEN
Ambtenaren en de burgemeester van de gemeente Dronten gaven in 2011 hoog op van het computersysteem waarmee de belastingblunder is gemaakt. In een filmpje van ontwikkelaar RAET spreekt de gemeentesecretaris Ronald Kool over een 'uitzonderlijk goed systeem'.

Doordat in het systeem een ander percentage werd ingevoerd, betaalde de gemeente Dronten de afgelopen jaren geen premie. De fout werd na drie jaar ontdekt, met als gevolg een belastingachterstand van 2 miljoen euro.

In de promotievideo wordt het systeem geroemd voor de managment-rapportages, waarbij met één druk op de knop alle cijfers gecontroleerd kunnen worden. Het computerprogramma zou zelfs 30 procent besparing opleveren, waardoor de personeel- en salarisadministratie ook ander werk kan doen.

De ambtenaren die destijds met het systeem werkten kregen eind november 2011 ook een zogenoemde HR Award, vanwege hun vooruitstrevende inzet.

reacties (6)

 • Mike

   

  Gemeente kreeg zeker korting als ze in het filmpje hun positieve zegje zouden doen. Lijkt me ook niet helemaal een goede gang van zaken. Verder weer een kwestie van blind op de computer vertrouwen - worden mensen maar lui van is mijn ervaring.

  reageer
 • Paul

   

  Nou, idd!

  reageer
 • Deetje

   

  Tja....zo simpel dus eigenlijk en nog kunnen ze er niet mee werken heeeeel jammer bijna lachwekkend ware het niet dat de burger hier voor gaat opdraaien

  reageer
 • ron

   

  met software kan zooooo veel maar het blijft mensenwerk als het fout gaat. Ik zou zeggen geef niet de accountant de schuld maar Raet want die heeft gesuggereerd dat het zo simpel was. lijkt erop dat ze het promotiepraatje ook bij de accountant en de belastingdienst hebben gehouden .....

  reageer
 • Peter

   

  "Met één druk op de knop konden alle cijfers worden gecontroleerd". Jammer dat niemand eens op die knop heeft gedrukt. En bij de Belastingdienst, ook iedereen liggen slapen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Prachtig journalistiek werk!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert