Gemeente bepaalt welke speeltuintjes verdwijnen

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft voor vijf wijken vastgesteld welke speelplekken daar verdwijnen. Het gaat om de wijken Gondel, Schouw, Jol, Zuiderzeewijk en Tjalk.

Volgens de gemeente blijven de meeste speeltuintjes behouden. Bewoners hebben zich de afgelopen maanden kunnen uitspreken over de bezuinigingsoperatie. Zij konden aangeven welke speeltoestellen nog veel gebruikt worden.

In de komende weken valt ook een besluit over de speeltuintjes in vier andere wijken in Lelystad. Informatie over welke speeltuintjes gaan verdwijnen, is te vinden op de website van de gemeente Lelystad.

reacties (13)

 • John65

   

  Mischien geen dure en onnodige verbouwing van het stadhuisplein of weer een reclamecampagne om een bezuiniging op het onderhoud te verhullen? Dan hoeft Jasper niet te klagen over kinderen die een bal in zijn tuin schoppen. Zo makkelijk is het om mensen woorden in de mond te leggen!

  reageer
 • Jasper

   

  De bewoners hebben hier anders heel erg lang en goed over gediscuseerd met elkaar... Waarbij de mensen die het dus belangrijk vinden aanwezig waren... Een simpele telling op een regenachtige woensdag middag had inderdaad geholpen, maar u was er niet om die telling zelf te doen, want nee, alles moet voor me gedaan worden.. Krijg je een keer de kans om zelf te sturen, dan nog loop je alleen te zeuren, grappig...

  reageer
 • Dirk

   

  Zielig! Vijf ambtenaren eruit en alles is in kosten gedekt! Hypocriet?

  reageer
 • John65

   

  Beetje jammer dat de gemeente Lelystad de beslissing om speeltoestellen te behouden of te verwijderen enkel en alleen laat afhangen van de reacties van bewoners. Misschien dat een simpele telling op een woensdagmiddag een veel meer doorslaggevende onderbouwing over de toekomst van de speelplek zou moeten zijn. Soms is er zelfs een video opname met media aandacht nodig om deze magere '' inspraak democratie'' bij te sturen!

  reageer
 • zeker zelf nooit kind geweest, wat een belachelijke reactie van je.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Poeh poeh Nico, wat een kortzichtigheid. Tussen andermans kinderen zitten ook degenen die in de toekomst jouw gat gaan afvegen wanneer je het zelf niet meer kunt.

  reageer
 • frits

   

  Goede actie. De stad vergrijst. Minder kinderen en meer ouderen. Dus minder speeltuinen en meer zorgtaken. En inderdaad, ik ben het met Nico eens dat je je af kunt vragen of dit wel een kerntaak van de overheid is. In de jaren 50 en 60 waren speeltuinen in veel steden van een speeltuinvereniging, waar je lid van moest worden, en waar ouders hielpen met onderhoud en toezicht. De jaren 70-welvaartsmaatechappij is nu wel weer voorbij, dus terug naar de speeltuinverenigingen.

  reageer
 • kees d.

   

  Kapitaal vernietiging over de rug van kleine kinderen.

  reageer
 • Nico

   

  Waarom dient de gemeenschap in speeltoestellen te voorzien voor andermans kinderen? Wanneer je kinderen kunt verwekken kan je ook in je eigen tuin of bezemkast een schommel ophangen.

  reageer
 • Ash

   

  Tot nu toe heeft het in mijn omgeving voor verbetering gezorgd. Misschien participeren in bepaalde dingen dan van de zijlijn zinloos schreeuwen. Begin met lezen wat in je brievenbus komt, gemeente website e.d.

  reageer
 • ron

   

  is toch geïnventariseerd ...

  reageer
 • Koos W.

   

  In goed overleg met de buurt is er een besluit genomen. Als ik hier voor mijn deur kijk, is er al 15 jaar een speelplaatsje. Het aantal kinderen dat daar komt kan ik op een hand tellen. De speeltoestellen zijn wel al 2x vervangen, want vernielen lukt wel. Logisch toch dat hier een keer de bezem doorgaat.

  reageer
 • wilco

   

  ja joh pak dat de jeugd ook nog eens af. gaat lekker hier in dit boeren geheugd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert