Sven Kramer wil nooit meer naar Dronten

DRONTEN
Sven Kramer is niet tevreden over het ijs van Leisure World in Dronten. Dat heeft hij gezegd in een interview met DeDrontenaar.nl. "Dit zijn niet de omstandigheden die wij gewend zijn, maar daar kunnen de mensen hier niets aan doen."

De schaatser en de andere leden uit Team LottoNL-Jumbo hebben besloten in Calgary verder te trainen voor het WK.

Schaatsbaan Thialf in Heerenveen is wegens verbouwing gesloten en daarom had de KNSB geregeld dat schaatsers bij Leisure World konden trainen. Kramer weet zeker dat hij ook in het najaar niet meer naar Dronten komt. "Nee, dat ga ik echt niet doen. Dat wordt gewoon Inzell."

reacties (35)

 • ex-topsporter

   

  Ik begrijp Sven wel. Als topsporter wil je onder de best mogelijke omstandigheden trainen en zoals je dat gewend bent vanuit voorgaande periodes. Als dan ineens de situatie totaal anders is dan je gewend bent dan kun je niet optimaal trainen en voorbereiden. Bovendien heeft Sven nu zijn mond open gedaan maar er zullen wel meer schaatsers niet blij zijn met deze oplossing. Alleen worden die niet geïnterviewd dus komen hun woorden ook niet in de krant en op tv terecht

  reageer
 • Waterwijker

   

  Je leest niet, he? Inderdaad, Thialf is de enige echte baan. Daarom moeten er in Nedeland zo snel mogelijk nog drie van dat kaliber bijkomen. En een leeg koelpakhuis met een 400 m baan voldoet niet aan die specificaties, Dronten valt dus af. Dat had Sven al snel ontedekt. Maar ja, begrijpend lezen valt niet mee, he?

  reageer
 • Tom

   

  Sven is niet verwend, verwende jongetjes gaan niet tot het uiterste wat hun lichaam & geest op kan brengen. Maar hij is wel egocentrisch, en dat zijn topsporters over het algemeen. Alleen hun eigen belang telt.

  reageer
 • Ria

   

  Deze man heeft zijn sporen al verdient,weet waar hij over praat en schaatst dagelijks. Hoe kan je zo iemand verwend noemen,hij heeft waarschijnlijk nog gelijk ook. alleen in Dronten zijn we beter dan de rest of het nu de baan van Lammert of B&W Dronten ligt. Wij zijn de beste,en dat dragen we uit!

  reageer
 • Juustem!

   

  Héhé toch nog wat realisme waar OF wel heel subjectief verslag doet. Niks mis met de baan maar gewoon net niet genoeg voor de top. Ajax en Feyenoord zijn ook begonnen met trainen op een weiland maar daar vind je die heren tegenwoordig ook niet meer. Iedereen juicht weer als hij weer eens een prijs ophaalt want dan is hij Nederland in persoon. Top heeft top nodig om top te blijven dus succes van mijn kant voor Kramer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ik

   

  yeah! worden openingstijden weer ruimer nu zij weg zijn! Ik vind het er nl heerlijk schaatsen! ok ik kom niet in de buurt van hun tijden, maar dat hoeft ook niet, ik geniet!!!!!

  reageer
 • ijs ven

   

  de enige echte baan is thialf en almere moet niet zeuren dronten heeft een baan

  reageer
 • Jasper

   

  Verwend mannetje die sven kramer. Verdient kruiwagens vol poen met reclame spotjes, en dan klagen over het ijs. Van mij kan ie een raketje krijgen

  reageer
 • Nanda

   

  Als de drontenaar eens goed gelezen was door zowel omroep Flevoland als iedereen die hier een reactie geeft, dan had er gelezen kunnen worden dat Sven aangeeft dat het ijs prima is, naar behoren zelfs, alleen voor topsporters niet geweldig. Kennelijk zijn er altijd mensen die alles aangrijpen om negativiteit over LW te verspreiden. Nou geniet ervan!

  reageer
 • Freddy

   

  Topsport is alleen mogelijk met top materiaal. De baan in Dronten heeft nog nooit aan deze eisen kunnen voldoen. Sven Kramer heeft helemaal gelijk.

  reageer
 • Waterwijker

   

  Nou gefeliciteerd, ik trouwens ook. En daardoor weet ik dat het helemaal niet klopt wat je roept. Sven heeft helemaal gelijk, want in Nederland wordt de basis onder het top schaatsen vandaan wegbezuinigd. De baan in Almere had er 25 jaar gelden al moeten liggen, met minimaal de kwaliteit van Thialf. Er zijn in Nederland zeker 4 van deze ijssportcomplexen nodig. Anders is het over en uit met een van onze oer-sporten.

  reageer
 • mam

   

  Eindelijk een reactie van iemand die weet waar hij over praat. Graag meer van dit soort reacties.

  reageer
 • Gijs

   

  De ijsbaan van LW. heeft prima ijs daar ligt het niet aan. Maar de hal is erg koud en daardoor loop je daar gauwer spierblessures op vooral als je daar start en sprinttraining doet. Doe dan maar een extra trui en broek aan zegt men gauw, maar dat belemmert weer met die hoge snelheden je beweging.LW in Dronten is een uitstekende hal voor duurtraining (marathon) en schaatsliefhebbers die graag rondjes rijden. Nog een punt waar topschaatsers over vallen zijn de bochten op LW, die zijn krab. LW heeft de maten van een oude Thialf buitenbaan. Doordat alles snap ik Sven Kramer wel die erg blessure gevoelig is.

  reageer
 • Mariska, Dronten

   

  ach Sven Kramer en KPN... daar moeten we in Dronten toch al niets van hebben.

  reageer
 • top

   

  Oftewel , als ijsmeester geef je gewoon toe dat het slecht is . En dit vind ik nu zorgelijk. Volgends mij wil je ijsmeester ook het beste bieden maar kan je het toch niet afdoen met " rij je rondjes maar op dit kluun ijs enne ssst. niets zeggen hoor" Kan je niet erg serieus nemen. Denk dat je zelf eens laag bij de grond moet kijken wat voor ijs je neerlegt.

  reageer
 • Dave

   

  Hoezo kapsones en verwend mannetje? Omdat hij als topsporter de beste omstandigheden wil? Als Dronten die niet kan bieden is het terecht dat hij daar niet naar toe wil. Het is weer typisch Nederlands om de grootste topsporters met de grond gelijk te maken als ze niet goed presteren of als ze iets zeggen wat het volk niet aanstaat.

  reageer
 • ijsmeester

   

  Iedereen uit de schaatswereld weet wat voor baan Dronten is. Welke middelen en omstandigheden. Ook Sven weet dat. Maar ik vindt het zeer laag bij de grond van dit verwend kereltje om dit extra te benadrukken. Hij had gewoon zijn rondjes moeten rijden en stilzwijgend naar Canada moeten vertrekken.

  reageer
 • bergerac

   

  Een topatleet als Sven Kramer is heeft ook top omstandigheden nodig dus ik heb hier best begrip voor. Bovendien is hij een prof en geen amateur.

  reageer
 • Dirk

   

  Dag Sven!

  reageer
 • jopie

   

  Sven the boss! !! Zo'n groot kampioen heeft altijd gelijk wat mij betreft.

  reageer
 • Waterwijker

   

  Hulde voor Sven dat hij durft te zeggen waar het op staat. Je moet maar durven in dit Nederland dat helaas bekend staat om z'n zuurpruimen met hun op niets gebaseerde 'meningen'. Het is 2015 en het is een schandaal dat we maar een topbaan hebben. Dat Almere de kans heeft laten glippen om op hetzelfde niveau te komen is ook hol(flevo)land op z'n smalst. We willen alles, maar het mag niets kosten.

  reageer
 • schaatser

   

  Ik weet waar ik over praat. ik ben zo nauw betrokken bent bij het schaatsen dat ik dat wel durf te zeggen

  reageer
 • Haesje58

   

  Ik had het niet mooier kunnen zeggen.....

  reageer
 • Henk

   

  Sven Kramer weet ook dat het al weken bekend is dat hij maar twee keer in Dronten zou rijden. Zijn teamgenoot gaat namelijk een aanval doen op het uurrecord en dat doet hij in Calgary (want hier was ook thialf niet goed genoeg voor). Daarnaast is het WK ook in Calgary en dan is het normaal dat de rijders ruim voor de wedstrijd in de buurt zijn. In het interview zegt hij ook dat er buiten thialf geen baan goed genoeg is in Nederland, Sven woont om de hoek bij Thialf maart daar ook bijna nooit, hij is het type rijder dat alleen nog onder optimale wil rijden, liefst 20 graden, hoogland baan en top ijs... Of zoals hij laatst in een stuk in de Telegraaf zette, er zijn teveel rijders. Of men even de gouden medailles wil opsturen want Sven is toch de beste... Sven is vroeger zijn met zijn vader begonnen in Dronten en nu is het niet goed genoeg meer... Hoe een paar medailles een mens kunnen veranderen in een rijder die niet meer weet waar hij begonnen is, een top sporter had tijd genomen voor de jeugd en schaatsen juist op alle banen in Nederland gepromoot... Sven je hebt af gedaan als Sporter en gaat verder als verwent nest...

  reageer
 • m.s

   

  en met de juiste middelen. vroeger in een trainingspak en een wollen muts. tegenwoordig een pak als een tweede huid .

  reageer
 • Kees

   

  Nee, maar wel trainen onder optimale omstandigheden. Dat is het beste voor de voorbereiding.

  reageer
 • arie

   

  Zonder goede voorbereiding is een topprestatie leveren in elk geval niet mogelijk. Groot gelijk dat hij gaat voor de beste optie en dat is dus blijkbaar niet in Dronten.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Mensen, wij als samenleving wensen "topatleten" Moeten wij niet gaan zeuren als die mensen ook "Topfaciliteiten" nodig hebben om dit te bereiken en met alle respect, deze ijsbaan past dan minder in het plaatje als (wellicht duurdere) alternatieven....

  reageer
 • Haesje58

   

  Zo'n sporter die niet eens z'n sportieve plicht na wil komen (de WB 10.000 Meter) en die de arrogantie heeft de "omstandigheden" op deze wijze te benoemen zou er goed aan doen eens te kijken naar z'n voorgangers als Verkerk, Schenk, Deelstra, Schut, Baas-Kaijser en een x-aantal elfstedentocht schaatsers. De laatst genoemde schaatsters hadden meer "kloten" dan dat verwende snotjong dat dergelijke uitlatingen doet over omstandigheden waarover deze echte sporthelden slechts over konden dromen....

  reageer
 • Job

   

  Maar, is topsport dan alleen maar prestaties leveren onder de meest ideale omstandigheden?

  reageer
 • Drontense

   

  Blijf er dan ook maar ....het is alleen om te trainen en geen wedstrijden wat maakt het dan uit. Visite is altijd welkom is het niet bij het komen dan wel bij het gaan.Gaan dus !!

  reageer
 • top

   

  Verwend mannetje??? Echt een opmerking van iemand die niet met topsport bezig is. Tuurlijk fantastisch dat er een indoor schaatsbaan in Flevoland aanwezig is. Maar kom op man. Dit heeft echt niets te maken met een wedstrijd baan en alles erom heen.....

  reageer
 • naam

   

  Zo jammer dat alleen over Sven word gesproken terwijl ze allemaal weg zijn. ik snap de keuze wel overigens!

  reageer
 • hh

   

  behoorlijk wat kapsones

  reageer
 • schaatser

   

  verwend mannetje

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert