"Eet geen muskusrat"

FLEVOLAND • Do 19 februari 2015 | 22:28 • Donderdag 19 februari 2015 | 22:28
Het waterschap Zuiderzeeland roept mensen op om muskusrat vooral niet te eten. Als wandelaars muskusratten zien, moeten ze dat melden bij het waterschap.

Dat twittert de Flevolandse rattenvanger Michael Baars. Zijn bericht is een reactie op uitspraken van een CDA-kandidaat voor het waterschap in Reest en Wieden. Die wil dat muskusratten weer geconsumeerd mogen worden. Nu worden de gevangen ratten weggegooid. Chefkoks zeggen dat het dier "ongeveer zo smaakt als haas, maar dan verfijnder".

Toch willen de waterschappen niet dat de dieren worden gegeten. Het vlees voldoet namelijk niet aan de normen die gelden voor consumptievlees. Fokken is helemaal uit den boze, het vlees kan dan wel gekeurd worden, maar als de dieren ontsnappen, zijn de dijken niet veilig.

In België stond de muskusrat tot begin deze eeuw nog in veel restaurants op de kaart onder de naam waterkonijn. Maar ook daar is het eten van muskusrat nu verboden.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel