Raad wil De Verbeelding behouden als kunstpaviljoen

ZEEWOLDE
De gemeenteraad van Zeewolde wil dat het college van b en w en de stichting De Verbeelding om tafel gaan over een nieuw plan voor de toekomst van het kunstpaviljoen.
Dat heeft de raad donderdagavond unaniem besloten.

Het college wilde de subsidie aan de stichting dit jaar stopzetten, omdat een overeenkomst na vijf jaar afliep. De stichting gaf daarop aan dat zij nu nog niet zonder subsidie van de gemeente kan en luidde de noodklok.

De raad is unaniem van mening dat kunst en cultuur in De Verbeelding moeten blijven. Wel wil de raad dat de stichting in overleg gaat met instanties of personen, die ook plannen hebben voor het paviljoen. Het doel moet zijn dat De Verbeelding op termijn op eigen benen kan staan. Met een amendement riep de raad het college op om samen met de stichting een nieuwe samenwerkingsovereenkomst sluiten, die geldt vanaf 2016. De stichting is blij met steun van de raad. Zij denkt binnen zes weken een plan gereed te hebben.

reacties (1)

  • kultuur VS gezondheid

     

    In Zeewolde worden al decennia lang miljoenen aan irrelevante zoals kultuur besteed. Puur en alleen voor het genoegen van enkele, zichzelf boven de gemeenschap verheven lieden. Terwijl er mensen naar een voedselbank moeten, voor zieken geen geld is en, om voor basale verzorging van ouderen maar niet te spreken. Dus GEEN gelden meer naar terecht noodlijdende kultuur zaken. Dat spreekt voor ieders verbeelding, toch?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert