College krijgt extra tijd om vertrouwen te herstellen

DRONTEN
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten krijgt 5 weken extra de tijd om het vertrouwen van de raad te herwinnen.

Meerdere oppositiepartijen hebben aangegeven dat het vertrouwen ernstig geschaad of zelfs helemaal verdwenen is. Reden is de belastingblunder van 2 miljoen euro. De gemeente blijkt sinds 2011 geen premies meer te hebben afgedragen voor de WIA en WAO voor het personeel. Een menselijke handeling is al die jaren onopgemerkt gebleven en bij toeval aan het licht gekomen.

De antwoorden die het college tot nu heeft gegeven zijn volgens meerdere partijen ontoereikend en onbevredigend. Maar omdat er veel uitgezocht moet worden gaat krijgt het college nu tot 26 maart de tijd om wel volledig antwoord te geven.

reacties (8)

 • Jos

   

  En Frankie moet maar even wachten

  reageer
 • Herman

   

  Ambtenaren zijn niet schuldig! Raad is eindverantwoordelijk. Een ambtenaar doet het voorbereidende werk en stelt echt niet de begroting (inclusief personeelskosten) vast, dat doet de raad. Alleen hebben ze daar wel met z'n allen niet op zitten letten, dat is ook duidelijk.

  reageer
 • Deetje

   

  Begin maar mer het plan voor her Redeplein af te blazen die miljoenen kunnen we nu beter besteden lijkt mij. En dan ALLE onoplettende schuldige ambtenaren eruit zonder gouden handdruk! Maar grees dat dit weer op de burgers verhaalt gaat worden

  reageer
 • Hans

   

  Alleen een wethouder of college naar huis sturen lost niets op. De interne controle is structureel niet op orde en daar moet de raad van eisen dat daarin hard ingegrepen word.

  reageer
 • sjoerd

   

  Wie gaat het verder uitzoeken? Zijn dat die ook de blunders hebben gemaakt? Zet er een onafhankelijk iemand op, die ook bevoegd is om de verantwoordelijken bij naam te noemen. Dan schep je openheid... Verwacht niet dat men dit aan durft, te bang voor eigen hachje.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • m.s

   

  het beste is dat het hele b en w opstapt op alle fronten blundert de gemeente dronten

  reageer
 • Jan

   

  Maar er zijn wel keuzes denk ik. Stuur je het hele college naar huis of kunnen de antwoorden nog voldoende ophelderen en stuur je er bijvoorbeeld maar 1 naar huis. Ik heb begrepen dat de burgemeester Aad De jong toendertijd ook keen verantwoordelijkheid had op dit dossier maar om een burgemeester naar huis te sturen zal er nog wel wat huiswerk gedaan moeten worden. Dronten is wel toe aan een nieuwe dus die paar weken extra is dan niet zo erg.

  reageer
 • Hans

   

  extra tijd om een antwoord te bedenken? Feit is dat de interne controle blundert en hier iets tegen doen is het enige wat moet gebeuren. Daar heb je geen 5 weken voor nodig! Concerncontroller en hoofd financiën zijn aansprakelijk voor de interne controle en die hebben allebei gefaald.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert