Veel belangstelling voor bijeenkomst over windmolens

NOORDOOSTPOLDER • Vr 20 februari 2015 | 0:02 • Vrijdag 20 februari 2015 | 0:02
"We zijn al stiekem begonnen met het bouwen van windmolens op land". Zo begon de bijeenkomst in conferentiecentrum De Koningshof op Urk over windmolenpark Westermeerwind. Het woord 'stiekem' zorgde voor wat gefronste wenkbrauwen, maar het publiek stond open voor meer informatie.

Belangstelling
De bijeenkomst over Westermeerwind trok meer belangstellenden dan verwacht. Westermeerwind is het buitendijkse deel van Windpark Noordoostpolder en bestaat uit 48 turbines. In eerste instantie rekende de organisatie op zo'n 120 mensen. Maar dat werden er uiteindelijk ruim 170. Er moesten stoelen bij geplaatst worden om iedereen te kunnen laten zitten.

Informatie
De bedoeling van de avond was mensen zoveel mogelijk informatie te geven wat er het komend halfjaar gaat gebeuren. Zo werd duidelijk dat van maart tot en met mei de heiwerkzaamheden zullen plaatsvinden. Omwonenden zullen tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags de meeste last daarvan hebben. De directeur van Westermeerwind Anne de Groot: "Het heien zal waarschijnlijk meer lawaai geven dan bij de werkzaamheden aan de windmolens die op land zijn gebouwd. Daar staat tegenover dat de turbines verder af staan van de huizen, waardoor de overlast draaglijk zal zijn".

Publiek
Belangstellenden in de zaal hadden over het algemeen niet veel vragen. Een aantal fervente tegenstanders vroeg om meer informatie, die door de insprekers werd toegezegd. Een van de aanwezigen in het publiek formuleerde het treffend: "Een handvol tegenstanders zal dit project nooit zien zitten. De overgrote meerderheid vindt het eigenlijk wel best".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel