Raad pompt 3,1 miljoen euro in stad

ALMERE
De gemeenteraad van Almere is akkoord gegaan om dit jaar 3,1 miljoen uit te geven aan allerlei projecten in de stad. Deze ‘aanjaaggelden’ moeten nieuwe initiatieven op verschillende terreinen stimuleren. Zo komt er een BouwRai-expositie voor kleine betaalbare huizen. Ook wordt er geld uitgeven aan de verbetering van het onderwijs in Almere.

De gemeenteraad was kritisch over de plannen van cultuurwethouder Frits Huis. Nadat zijn voorstel al eens was teruggestuurd voor verbetering, kwam de gemeenteraad nu ook met wijzigingen. Zo wil de gemeenteraad wel honderdduizend euro uitgeven voor een plan om een in Almere gevonden kogge, een middeleeuws schip, op te graven en te restaureren. Maar de raad dwong af om in een later stadium definitief in te stemmen met deze opgraving.

Het voorstel om kunst die in verschillende musea in het land in de kelder staat naar Almere te halen en hier te exposeren, is verworpen. Wethouder Huis kan dat niet schelen omdat hij volgend jaar opnieuw dit idee zal inbrengen, maar dan beter onderbouwd en gemotiveerd.

reacties (5)

 • joop

   

  Ja mensen , jullie lezen het goed: een TON voor alleen maar een ONDERZOEK naar de mogelijk om een door niemand behalve Frits Huis gewenst bootje te herbouwen.

  reageer
 • Raymond

   

  En weer wordt het gebrek aan kunde en kwaliteit bij de Heer Huis aangetoond. Na eerder een maand heeft hij nu een jaar nodig om met een beter onderbouwd voorstel te komen. Beste Frits er is een tijd van komen en een tijd van gaan, dit is een onderbouwde tekst.

  reageer
 • Onderneemster Stadshart Lelystad

   

  Waauw, een gemeenteraad met verstand van zaken! Die snappen dat een centrum aantrekkelijk moet zijn. Die snappen dat een gemeente in haar centrum moet investeren, die snappen dat een gemeente blij is met de ondernemer die in hún gemeente durft te ondernemen. Dat laat de raad aldaar wederom zien. Beste Gemeenteraad Lelystad, goed voorbeeld doet goed volgen. Ik zou zeggen, doe een onderbouwd en uitgewerkt initiatiefvoorstel, wij rekenen op jullie!

  reageer
 • frits

   

  het wordt tijd dat frits huis het eeuwige pluche eens gaat verlaten want met zijn plannetjes word alleen geld over de balk gesmeten want hem kan het niet schelen zegt hij nou frits ik zou snel het pluche achter je laten

  reageer
 • Rutger

   

  Heb het idee dat Huis er een potje van maakt. Iedere keer worden voorstellen teruggestuurd omdat hij z'n huiswerk niet goed deed. Pijnlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert