Profielschets nieuwe burgemeester aangescherpt

ALMERE • Vr 20 februari 2015 | 0:35 • Vrijdag 20 februari 2015 | 0:35
De commissaris van de koning, Leen Verbeek, heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Almere op twee punten aangescherpt.

De commissaris vindt dat integriteit van een burgemeester zwaarder naar voren moet komen in de sollicitatieprocedure. Ook moet de toekomstige burgemeester een dominante rol in de veiligheidsregio gaan spelen en zelfs de voorzitter daarvan kunnen worden. Verbeek vindt dat daarom een belangrijk punt om de kandidaten op te toetsten.

De commissaris van de koning benadrukte tijdens de raadsvergadering van donderdagavond dat er niet gelekt mag worden. Als er ook maar één naam naar buitenkomt in de pers, dan staakt hij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester en wijst hij alle kandidaten af. Wie burgemeester wil worden van Almere kan tot 27 maart solliciteren. Op 25 juni zal de naam van de nieuwe burgemeester bekend worden gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel