Profielschets nieuwe burgemeester aangescherpt

ALMERE
De commissaris van de koning, Leen Verbeek, heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Almere op twee punten aangescherpt.

De commissaris vindt dat integriteit van een burgemeester zwaarder naar voren moet komen in de sollicitatieprocedure. Ook moet de toekomstige burgemeester een dominante rol in de veiligheidsregio gaan spelen en zelfs de voorzitter daarvan kunnen worden. Verbeek vindt dat daarom een belangrijk punt om de kandidaten op te toetsten.

De commissaris van de koning benadrukte tijdens de raadsvergadering van donderdagavond dat er niet gelekt mag worden. Als er ook maar één naam naar buitenkomt in de pers, dan staakt hij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester en wijst hij alle kandidaten af. Wie burgemeester wil worden van Almere kan tot 27 maart solliciteren. Op 25 juni zal de naam van de nieuwe burgemeester bekend worden gemaakt.

reacties (6)

 • .\/\/.

   

  " Mij lijkt dat de mening van de burgers belangrijker is dan die van een broodpoliticus." - voorlopig wordt de burgemeester niet gekozen (met dank aan de PvdA van Van Thijn), en komt de benoeming van de burgemeester voort uit de bestuurlijke circuits. Ik denk dat een gekozen burgemeester wel eerlijker zou zijn, maar aan de andere kant aanleiding zou geven tot catastrofale kortetermijnvisie van baantjesjagers, en ook tot onbestuurbare gemeenten.

  reageer
 • ron

   

  wat een wereldvreemde reactie van die man; zou je haast zegge: bewijs dat provincie geen toegevoegde waarde heeft .

  reageer
 • Jos

   

  De provincie is in het leven geroepen om alles wat de gemeente en het rijk doen nog eens dunnetjes over te doen. Mooie werkverschaffing.

  reageer
 • Raymond

   

  Sinds wanneer gaat Verbeek over Almere? Wat een arrogantie. Mij lijkt dat de mening van de burgers belangrijker is dan die van een broodpoliticus. De overbodigheid van een provinciebestuur is weer eens aangetoond. Als de burgers iets te zeggen hadden, had mijnheer Verbeek deze positie waarschijnlijk helemaal niet gehad.

  reageer
 • almere

   

  zou het niet beter zijn dat ome leen opstapt ? arrogant doen daar redt je het niet mee leen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Verder gaat het wel goed met die man ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert