Drugsdealers worden met gezin en al op straat gezet

ALMERE
De gemeente Almere gaat drugsdealers harder aanpakken. Verkopen de dealers vanuit een woning dan kan de gemeente dat huis sluiten. De woning wordt dan verzegeld en mag niet opengebroken worden.

Eerst kon dit alleen bij onbewoonde woningen, maar nu ook bij koop- en huurhuizen die bewoond zijn. Dat betekent dat de dader en eventuele gezinsleden of huisgenoten op straat komen te staan.

Almere stelt dat meer dan een half gram harddrugs al als handelsvoorraad geldt en daarmee de kans bestaat dat er tot sluiting wordt overgegaan. De maatregel geldt niet alleen voor de handel in harddrugs, maar kan ook worden toegepast bij handel in softdrugs. Na woningen kunnen ook horecagelegenheden of bedrijfspanden worden gesloten.

reacties (22)

 • karel

   

  en zo hoopt de gemeente de wachttijden in de sociale verhuur op te lossen , dan staat straks 5 pct hier op straat van de huurders zo wordt er dan wat gedaan aan de woningnood in almere

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat 80% van de patiënten gebruiker is wil nog niet zeggen dat het de oorzaak van hun problemen is. Overigens lijkt het me toch verstandig het verschil tussen hard- en sofdrugs niet te laten vervallen. De eenvoudige verkrijgbaarheid van softdrugs maakt dat vele gebruikers het contact met de harddrugs bespaard blijft. Daar zijn niet onaanzienlijke voordelen aan verbonden. Snelle Jelle, met je law-and-order-standpunt, en je wens om alles maar zo snel mogelijk achter dikke tralies op te bergen zal je meer ellende veroorzaken dan je oplost. En als het gaat om 'stoffen (...) die jouw hersenen beïnvloeden" zou alcohol in elke vorm ook verboden moeten zijn. Proost!

  reageer
 • greet

   

  Waarom niet de gebruikers aanpakken. Publiekelijk aan de schandpaal en dat zou wel eens tot verrassende ontruimingen leiden in almere. Toch?

  reageer
 • hano

   

  Een half gram in bezit geeft de gemeente dit recht niet. Buitenproportionele maatregel dit. Prettige wedstrijd voor de rechter, gemeente. Een goede advocaat zorgt ook nog voor een dikke schadeclaim voor een huiseigenaar.

  reageer
 • Poe

   

  Nee de gemeente zegt mogelijk. Goed dat ze mensen die vanuit huis dealen keihard aangepakt worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Hahahaha Dus de gemeente zegt: Als een Almeerder meer dan een half gram aan harddrugs of softdrugs bezit dan wordt hij/zij aangemerkt als een dealer en wordt hij/zij het huis uitgezet. Conclusies: Er zijn geen gebruikers in Almere, alleen maar dealers. Er zijn duizenden dealers woonachtig in Almere. Er komen binnenkort duizenden woningen vrij in Almere omdat ze door de gemeente ontruimd gaan worden. Almere wordt de daklozenstad en komt daarmee in Guiness Book of Records.

  reageer
 • Job

   

  De alcohol dan?! Brengt meer schade toe dan soft en harddrugs bij elkaar. Ook verbieden en huisuitzetting bij, regelmatige, dronkenschap?

  reageer
 • Peter

   

  Het is inderdaad de idiotie ten top. Werkelijk, de ambtenaar waarmee Omroep Flevoland gesproken heeft weet helemaal niets van drugsgebruik. Of was het Jorritsma weer? Ik adviseer hen eens met de Politie te gaan praten, daar zal meer kennis aanwezig zijn. Een halve gram? En dan je huis kwijt? Haha laat mij niet lachen, hoe zorgelijk dat handhavers zo oerstom en onwetend zijn.

  reageer
 • bergerac

   

  Eindelijk. Ik meen dat men in Enschede dit soort woningen een half jaar blokkeert.

  reageer
 • Jeroen

   

  Een halve gram word al als handelsvoorraad gezien? Dat lijkt mij niet hard te maken, gezien de rechterlijke macht ook weet dat bijna alles per gram verkocht word.

  reageer
 • sharon

   

  Goedzo, hard aanpakken die gasten. En de woning aub weer zo snel mogelijk vrij voor mensen die misschien al jaren wachten op een woning

  reageer
 • Snelle Jelle

   

  Echt een opmerking van iemand die zijn verstandelijke vermogens als gevolg van drugsgebruik heeft aangetast. Er moet geen onderscheid gemaakt worden tussen soft en harddrugs. Zodra je stoffen gaat gebruiken die jouw hersenen beïnvloeden loop je grote risico's. Ook van de zogenaamde softdrugs raken mensen psychisch belast. Ga maar eens kijken in een psychische verpleeghuis, 80% van die patiënten zijn gebruikers. Deze gebruiker zit duidelijk in een ontkenningsfase. Een fase die past bij mensen met een verslavingsproblematiek. Een goede zaak om op deze wijze gebruikers aan te pakken. Maar de dealers moeten daarbij nog harder worden aangepakt.

  reageer
 • Bram

   

  Dit zouden ze door het hele land moeten doen,maar wel goed doorpakken dan.

  reageer
 • Jay

   

  @Dik: Waarom zijn problemen altijd ANDERMANS problemen? Softdrugs zijn JOUW probleem als jij die zonodig moet gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om die rotzooi niet te nemen, in plaats van te gaan lopen zaniken dat jouw verslaving niet gelegaliseerd wordt en alcohol vrij verkrijgbaar is en zo verder....

  reageer
 • frits

   

  en straks horen we de politiek weer klagen we hebben in almere een hoop daklozen hoe dat komt dat weten ze dan in eens niet , maar op deze manier los de woningnood ook niet op drie maanden dicht houden van een woning ik zou zeggen meteen weer zoeken naar een huurder . want leegstand kost geld

  reageer
 • dik

   

  belachelijk softdrugs is probleem overheid die laat het niet toe overal legaliseren dan is het opgelost dan zie je de schijding en dan kn je hard optreden hardrugs p.s laat softdrugs niet weer lijden onder de hardrugs dat is het goedje dat mensen kapot enverslaaft raakt

  reageer
 • Jay

   

  Laat of niet, hulde! Pak ze maar aan, dat schorem. Het wordt tijd dat de fluwelen handschoentjes eens uit gaan. Want daar ben ik zo langzamerhand kotsmisselijk van, van dat boefje aaien. Wie niet deugen wil, moet de gevolgen ook maar onder ogen zien.

  reageer
 • KC

   

  Heel goed en er komen direct huizen vrij voor de woningzoekenden.

  reageer
 • Stefan Tellekamp

   

  Niet echt iets nieuws want op grond van artikel 13b Opiumwet kan dit al enkele jaren voor alle woningen. De meeste steden voeren dit ook al uit. Almere is dus vooral wat laat met deze aanpak.

  reageer
 • willeMstad

   

  Stel, je hebt een 2 woningen, waarvan er 1 maar niet verkocht raakt. Je gaat deze 4 kamerwoning verhuren aan 4 jongeren/studenten. Zij blij, jij blij (de dubbele hypotheeklasten kunnen betaald worden).Zit er 1 handelaar bij, die het voor die andere 3 kunnen verpesten (geen woonruimte meer) en voor jou als woningeigenaar (huis 3 maanden verzegeld ? en is geen inning huurpenningen of verkoop mogelijk). Iedereen gestraft . En die dealer , een taakstraf en lacht zich rot ?

  reageer
 • Hard werkende

   

  Wordt de politiek nu eindelijk eens wakker. Waarom is dat niet veel eerder gebeurt? Wel steeds hebben over lik op stuk beleid... maar uitvoeren ho maar. De rechtelijke macht moet zich helemaal schamen, die misbruiken onze grondwet... en al de advokaatjes zijn alleen op geld uit en niet om de rechtstaat te beschermen. Heeft niemand door dat het niet alleen om de plantjes gaat maar ook over grote hoeveelheden chemicaliën, niet betalende energie die wij moeten ophoesten. Waarom is dit niet landelijk beleid!

  reageer
 • ikke

   

  Goed initiatief.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert