Bankhangers worden aangepakt

LELYSTAD
De gemeente Lelystad en de scholen voor voortgezet onderwijs hebben vandaag een convenant ondertekend om 'bankhangers' te begeleiden naar school of werk.

Deze 'bankhangers' zijn leerlingen die niet meer naar school gaan en dreigen zonder diploma aan de arbeidsmarkt te moeten beginnen. Bedoeling is dat deze leerlingen bijvoorbeeld een vak gaan leren op de pas geopende Vaartweg 67.

Dat gebouw is een combinatie van de sociale werkplaats, praktijkonderwijs en re-integratie.

reacties (10)

 • Dirk

   

  Natuurlijk, weer de onderkant! Deze jongeren hebben alle loketten al gehad. Het gaat hier nadrukkelijk niet om mensen met een arbeidshandicap. Wanneer wordt talent nu eens beloond? Zo zonde van het geld! Over 3 jaar blijkt er weer niets gerealiseerd te zijn. En de kinderen/jeugdigen die meer willen en kunnen staan langs de kant. Wanneer krijgen zij ook ruim budget voor TOP onderwijs??? Schande!

  reageer
 • Herman

   

  Ik ben het met Ingrid eens: er zijn genoeg jongeren die wel willen, maar om bepaalde redenen minder kunnen. Die moet je niet over 1 kam scheren met diegenen die gewoon geen zin hebben. Dus niet zo denigrerend reageren als je duidelijk niet weet waar je het over hebt.

  reageer
 • Ingrid

   

  Niet zo snel oordelen! Doelgroep praktijkonderwijs is een hele andere dan jongeren die gewoonweg niet willen.

  reageer
 • Hoi

   

  Oow, ze zijn dus zielig, het zijn gewoon kneuzen die echt helemaal niks willen, hang/bankjongeren is misschien een betere benaming. Schop onder hun kont moeten ze hebben.

  reageer
 • Bram

   

  Gewoon bij naam noemen zoals de realiteit is en daar is niks mis mee en geen geslijm.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Beo

   

  Mooi idee. Ik heb het ervaren,en bij een hoop werkt het prima!!!! Je moet er wel bovenop blijven zitten,maar toch heb ik gezien dat het lukt!

  reageer
 • Jay

   

  Wie te beroerd en lamlendig is om naar school te gaan, zal ook niet staan te trappelen om 'aan de arbeidsmarkt te beginnen'. Wanneer houden we nou eens op met als die bedekkende termen? Sommigen zijn gewoon aartslui, nu op school en straks op de arbeidsmarkt. Je mag toch hopen dat je als werkgever er niet zo een in huis krijgt. Leeglopers, zeiden ze vroeger ronduit.

  reageer
 • Marcel

   

  Hoop op dat dit niet alleen voor Lelystad maar voor heel Flevoland. De Statenverkiezingen staan voor de deur heren politici. Grijp uw kans om echt iets voor uw burgers te doen. Dan niet alleen erover praten maar ook doen! Wel weer een voorbeeld Lelystad is nog niet zo gek

  reageer
 • HM

   

  Over het algemeen is het verre van waar dat deze jongeren aan hun lot overgelaten worden. Er staat werkelijk een leger van hulpverleners klaar om jongeren en gezinnen met deze jongeren te helpen, ondersteunen en coachen. Daarbij worden stoornissen ook wel heel snel als excuus gebruikt om dan maar op "die bank" te blijven zitten. Ook met ADHD, autisme of dyslexie kun je een baan vinden en een leven leiden waarbij je zelf in control bent en niet continu van anderen afhankelijk bent.

  reageer
 • Maaike

   

  Goed initiatief! Maar wat een nare tendentieuze term voor jongeren die niet zelden tussen wal en schip terecht komen, vaak omdat ze door een stoornis of handicap niet goed mee kunnen komen op school en vervolgens aan hun lot worden overgelaten! Zowel hun ouders als de jongeren zijn de wanhoop nabij omdat ze nergens terecht kunnen. Graag iets betere woordkeuze zonder dit soort kreten die vooroordelen bevorderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert