Lelystedeling aangehouden in zaak Les Strijder

LELYSTAD
De politie heeft een man uit Lelystad aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Les Strijder in 2002. Inmiddels zijn er al vier mannen gearresteerd in de zaak, onder wie twee broers die ten tijde van Strijders dood in Lelystad woonden.

De 53-jarige Strijder uit Ede werd in 2002 's nachts dood gevonden op parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum, een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. De politie vermoedt dat Strijder het slachtoffer is geworden van geweld tegen homo's en als gevolg daarvan is overleden aan een hartstilstand.

De politie heropende onlangs het onderzoek naar de dood van Strijder na een anonieme tip. De tipgever liet weten dat er mogelijk twee broers betrokken waren bij zijn dood en dat er meerdere mensen aanwezig waren op de plek waar hij stierf. De politie sluit niet uit dat er in deze zaak meer verdachten worden aangehouden.

De politie trof Strijder onder verdachte omstandigheden aan. Hij lag tussen de heideplanten en zijn Renault Twingo stond bijna dwars op de rijbaan. De motor draaide nog, zijn tas leek omgekieperd en zijn jas, mobiele telefoon en rijbewijs waren weg.

In het portier aan de bestuurderskant van de auto zat een verse deuk met de afdruk van een schoenzool. Op het raam van dezelfde deur staat de afdruk van een andere schoenzool.

Maar omdat uit sectie bleek dat hartpatiënt Strijder een natuurlijke dood was gestorven en door gebrek aan bewijs, werd het onderzoek stilgelegd. Daardoor stond zijn dood tot voor kort te boek als 'geen misdrijf'.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert