Raadslid Nelleke van der Klis legt functie neer

DRONTEN
Gemeenteraadslid Nelleke van der Klis van het CDA in Dronten heeft donderdagavond per direct haar functie neergelegd.

Dat werd duidelijk aan het begin van de gemeenteraadsvergadering. Ze stopt vanwege persoonlijke redenen.

Van der Klis maakte sinds 2010 deel uit van de CDA-fractie. Later vrijdag komt de partij met een verklaring.

reacties (10)

 • drontenaar

   

  Ik weet wel waarom ze weg is gegaan: vanwege fractievoorzitter flopman. De opmerking van Van der Klis dat de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien niet meer wordt gewaardeerd, kan ik helemaal plaatsen. Want dhr. flopman weet het altijd beter. En wat hij doet, denkt en zegt is het enige juiste. CDA dronten is ten dode opgeschreven onder zijn leiding.

  reageer
 • Ilse

   

  Ik denk dat je gelijk hebt. Als je het gekwaak van CDA wethouder Bleeker hebt gehoord dan begrijp je gelijk waarom mevr. vd Klis is opgestapt. Want het erge is nog dat het gekwaak van die man afgelezen werd van papier en dus was het nog voorbereid gekwaak ook. Om je dood te schamen. BIj zo'n club wil je toch niet horen. Maar het was beter geweest als de wethouder was opgestapt en mevr. vde Klis was gebleven.

  reageer
 • Mark

   

  Het CDA integer? Kijk eens wat in Almere gebeurd, Daar is een aanstaand bestuurslid voor de waterschapsverkiezingen direct en indirect betrokken bij de nieuwe lokale omroep. Hoezo journalistieke onafhankelijkheid? Hoezo integriteit?

  reageer
 • frits

   

  Raadsleden kun je niet ontslaan. Die kunnen blijven zitten tot de volgende verkiezingen. Wethouders kunnen wel door de gemeenteraad weggestuurd worden. Dat is vooral logisch als de raad er geen vertrouwen meer in heeft dat de wethouder problemen op kan lossen.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Niet om kunnen gaan met het "vuile"beleid omdat je zelf WEL integer ben is een persoonlijke reden vriend

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dorpsgenoot

   

  Ik beweer niet dat ze is opgestapt vanwege de fout. Ik vermoed dat ze de wijze waarop het college de fout onder het tapijt heeft proberen te stoppen niet correct vind. en daar heeft ze volkomen gelijk in. CDA, Leefbaar Dronten en VVD zouden zichzelf eens goed in de spiegel moeten kijken.

  reageer
 • henk

   

  Er staat duidelijk dat ze stopt vanwege persoonlijke redenen . Snap ook niet dat politici zouden moeten opstappen omdat ze een fout hebben gemaakt , het is beter dat ze aanblijven zodat ze de zaak zelf kunnen oplossen . Als daarna blijkt dat ze dat ook niet goed doen dan oneervol ontslag .

  reageer
 • Suus

   

  Ik vind het zeker spijtig dat Nelleke weg gaat. We kunnen wel wat meer (sterke) vrouwen in de politiek gebruiken! Veel succes en geluk voor de toekomst Nelleke!

  reageer
 • Ingrid

   

  Er staat wel: vanwege persoonlijke redenen. Maar ik ben het met je eens dat het politici zou sieren zelf de consequenties te aanvaarden i.p.v. de schuld op een ambtenaar af te schuiven, wat ik persoonlijk vreselijk zwak vind. Politiek is altijd eindverantwoordelijk.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Nelleke stopt waarschijnlijk omdat zij WEL integer is. Na het financieel debacle met de vergeten 2 miljoen euro is duidelijk geworden hoeveel boter haar partijgenoten op hun hoofd hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert