"Tijd dringt voor contract huishoudelijke hulp"

NOORDOOSTPOLDER • Vr 20 februari 2015 | 13:08 • Vrijdag 20 februari 2015 | 13:08
Zorggroep Oude en Nieuwe Land maakt zich zorgen over het aantal cliënten in Noordoostpolder en Urk dat nog geen contract met zijn of haar huishoudelijke hulp heeft afgesloten. Zo'n tweederde van de hoofdzakelijk hoogbejaarde cliënten komt daardoor per 1 maart mogelijk zonder huishoudelijke hulp te zitten.

Vanaf volgende maand moeten cliënten in Noordoostpolder en Urk hun hulp zelf gaan betalen. Als hun inkomen te laag is kunnen ze compensatie aanvragen bij de gemeente. Vermoed wordt dat veel mensen wachten met het tekenen van een contract tot duidelijk is hoeveel geld de gemeente bijpast.

De Zorggroep benadrukt dat het aantal uren in een contract altijd kan worden bijgesteld wanneer de compensatie tegenvalt. Clienten die nog niet getekend hebben worden de komende dagen persoonlijk benaderd door de zorggroep. Ook verspreidt de gemeente Noordoostpolder een speciale folder om het belang van een contract nogmaals te onderstrepen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel