Plan miljoenen voor vernieuwing en groenere stad

ALMERE
Almere wil dit jaar miljoenen investeren in vernieuwing en een groenere stad. Dat gebeurt met ruim zes miljoen euro van de overheid om Almere een sociale, leefbare en aantrekkelijke stad te houden. Wethouder Henk Mulder lichtte de plannen donderdagavond toe aan de gemeenteraad.

Dit jaar wordt er bijvoorbeeld geld uitgetrokken voor de Zorgkubus, een computer die de zorgbehoefte in de gemeente in de gaten houdt. Daarnaast wordt er geinvesteerd in recreatie. Het bos bij Almere Pampus en de omgeving van het Weerwater worden aantrekkelijker gemaakt voor het publiek.

Almere krijgt tot 2040 geld vanuit het rijk om de voorzieningen in de stad op peil te houden. In ruil daarvoor moet Almere de komende jaren een opvangplaats blijven voor de woningbehoefte in de randstad.

reacties (6)

 • kritisch

   

  Het is verbazingwekkend hoe we elke keer weer nieuwe manieren weten te vinden in Almere om miljoenen over de balk te gooien. was het eerst de schaalsprong dan is het nu ineens de weerwater zone en waarom? gaat het om huizen bouw laten we eerst de bestaande wijken afbouwen. Het weerwater als centraal water in de stad en als ontmoetingsplaats, kom nou, de meeste stadsdelen liggen veel te ver van het weerwater (poort en buiten) om een centrale functie te vervullen. Dit soort plannen worden door goed bedoelde ambtenaren bedacht die niet eens in Almere wonen en dus al helemaal geen idee hebben wat hier speelt. Kom jongens laten we nu eens stoppen met geld verkwisten aan een megalomaan plan wat bij voorbaat een dood geboren kindjes is Rondje weerwater. Zeg nu ook eerlijk dat het om de Floriade gaat, weer een overheidspotje dat aangesproken kan worden, maar ondernemend Nederland en de tuinbouw sector hebben nog geen cent gecommitteerd. Een waarom niet, heel eenvoudig het verhaal van growing green is een hol vat en ja die klinken het hardst maar hebben geen inhoud.

  reageer
 • Eibert Draisma

   

  Verbijsterend om miljoenen te investeren in een groenere stad, terwijl tegelijkertijd de groene infrastructuur en waardevolle erfenis van de RIJP stelselmatig wordt vernietigd. Zo is de afgelopen week de Kruidenwijk finaal kaalgeslagen. Nog afgezien van de verwoesting van de groene infrastructuur, de sfeer en de leefbaarheid van de wijk en de waarde van de huizen, is deze kaalslag een kapitaalvernietiging van meer dan 20 miljoen euro! En waarom? 'De kaalslag van de Kruidenwijk is uitsluitend gebaseerd op technische redenen. De RIJP heeft de bomen geplant voordat de huizen werden gebouwd, waardoor op de verkeerde plaats staan en bestrating, kabels en leidingen beschadigen', aldus Wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere)

  reageer
 • Herman

   

  Maar het is toch rijksgeld? Met dit geld kan Almere, waaronder het Weerwater, aantrekkelijk gemaakt worden en de stad moet als tegenprestatie voorzien in extra woningbehoefte vanuit de randstad. Ik zie het probleem niet. Of denk je dat zonder de Floriade er minder geld beschikbaar zou zijn gekomen?

  reageer
 • jaap

   

  3 miljoen gaat naar de floriade/weerwater. das dus extra geld naar de floriade dat hier wordt verstopt onder een andere naam

  reageer
 • Herman

   

  Wat heeft dit - m.u.v. het Weerwater- met de Floriade te maken? Zorgkubus? Bovendien komt dit geld van het rijk. Hier profiteren Almeerders van hoor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  we hadden het al voorspeld: alle zaken die men voor de floriade wilt gaan doen, worden u verkocht als -het aantrekkelijker maken van het weerwater-. We worden gewoon in de maling genomen allemaal door dit college. Dus die Floriade kost nog VEEL meer dan er officieel wordt gezegd. bah!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert