Zorgboerderij krijgt 20.000 euro van SVB

LELYSTAD
Zorgboerderij Flevo-Zon in Lelystad heeft deze week 20.000 euro van de Sociale Verzekeringsbank ontvangen. Dat zegt een medewerker van de zorgboerderij.

De directeur van Flevo-Zon luidde begin deze week de noodklok over financiële problemen.

Omdat de Sociale Verzekeringsbank kampte met achterstanden in het uitbetalen van Persoonsgebonden Budgetten kon de zorgboerderij zijn rekeningen niet betalen.

reacties (9)

 • Sharon

   

  Als de overgang naar het svb gewoon goed was verlopen (dit is dus niet gebeurt) dan hoefde de zorgboerderij niet in problemen te komen. Ja Flevo-Zon is een commercieel bedrijf maar uiteindelijk zorgt de zorgboerderij (in het algemeen) er voor dat gezinnen waar kinderen/volwassenen met een zorgvraag even ontlast worden want het is een zware taak die op hun rust. Tegelijkertijd zorgen de medewerkers ervoor dat degene met een zorgvraag de juiste zorg krijgen en zich kunnen ontwikkelen. Flevo-Zon is niet zo'n groot commercieel bedrijf als een Triade (voorbeeld!).

  reageer
 • Cis

   

  één dagdeel PGB client ligt rond de €100,-- in een week zitten 14 dagdelen. maar de meeste clienten komen maar een aantal dagdelen. Blijft de vraag over hoelang je de administratie erover doet om geld binnen te halen. Als €100.000,-- de omzet van 1 kwartaal is waarom geeft de SVB dan als voorschot € 20.000,-- dit zou betekenen dat ze ongeveer een jaar in hun betalingen achter lopen en nu door alle veranderingen enorm gekort worden.

  reageer
 • HM

   

  Ik weet heel goed waar ik over praat want ik ken deze bedrijfstak erg goed. Flevo-Zon is een bedrijf, gewoon een commerciële instelling. Niets meer en niets minder. Het is echt geen vrijwilligersorganisatie of liefdadigheidsorganisatie. Ze zijn als bedrijf werkzaam in de zorg. Net zoals bijvoorbeeld een apotheker dat is. Zij hebben ontdekt dat veel mensen aanspraak kunnen maken op bekostiging vanuit de overheid via een PGB en daar zijn zij op ingesprongen. Dat er met die PGB's heel veel gerommeld wordt (zowel door zorgverleners als ontvangers van dat PGB) en dat een flink deel eigenlijk volkomen onzinnig toegekend wordt, staat daar los van.

  reageer
 • ik

   

  laat de SVB eerst eens zorgen dat hun pgb sores op orde is voor ze nieuwe dingen bedenken

  reageer
 • Jaap

   

  De directeur maakt meeste geld op.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Nou ik weet waar over we praten ik zie iemand hier in Almere in sorghums die rijdt in eens in hele dure auto en gaat grote reizen met ze familie te doen, terwijl ze vrouw en dochter ook van pgb vreten. Hoop dat snel aanpassingen in komen

  reageer
 • Ton

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • KC

   

  Je weet niet waar je over praat. Zorgverleners zijn gewoon in dienst en net zoals thuiszorg. Dit wordt allemaal dmv PGB betaald. Deze 20.000 euro, is maar ca. 1/5 van het totaal uitstaande bedrag. Schandalig hoe de SVB werkt. Heel wat gemeenten hebben al bij moeten springen, omdat heel wat patiënten geen PGB hebben toegezegd gekregen.

  reageer
 • HM

   

  We hebben het hier gewoon over een commercieel bedrijf. Als facturen één maand te laat betaald worden, mag dat toch niet meteen er toe leiden dat de noodklok geluid wordt. Dan is er iets mis in de bedrijfsvoering. Nogmaals, dit is geen instelling voor vrijwilligerswerk maar een commercieel bedrijf.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert