Tegengas wil steviger 'nee' van provincie

NOORDOOSTPOLDER
De schaliegas-verordening die Provinciale Staten donderdagavond aannamen is positief, maar zal het boren naar schaliegas in Flevoland niet kunnen voorkomen. Dat zegt Tegengas, een samenwerkingsverband van bedrijven en bewoners in de Noordoostpolder.

Volgens Tegengas kan minister Henk Kamp, wanneer aan alle gestelde voorwaarden is voldaan, alsnog toestemming geven voor boringen. Tegengas vindt dat de Staten een duidelijker 'nee' moeten formuleren en dat in een nieuwe verordening moeten uitwerken.

Het samenwerkingsverband heeft alle statenfracties en partijen in het waterschap een actueel Amerikaans onderzoek gestuurd waaruit zou blijken dat er altijd schadelijke gevolgen zijn wanneer er naar schaliegas wordt geboord.

reacties (4)

 • Logisch denken!!

   

  Als men rommelt met de onderlagen van het segment(grondlagen), wat door eeuwen is ontstaan.Kan men verwachten als men binnen een paar jaar de structuur aantast (met andere chemische stoffen)van deze natuurlijk ontwikkelde omgeving dat er ellende ontstaat!! Wij mensen (een kleine groep beslissers)zijn momenteel zeer gedreven om zich alleen bezig te houden met vernielingen van de aarde.In het belang van zelfverrijking van de rijken der aarde (o.a.multinationals ) wordt alles getolereerd.De lobby machine kent geen grensen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.Dat blijkt wel hoe de VVD zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid draagt.Geld is een vreemdt ding,we hebben het nodig, maar alles is niet te koop.(jammer dat sommige dan niet logisch denken)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Logisch denk is één, logisch formuleren is twee.

 • Donnie

   

  @henk dat riepen ze jaren lang ook over groningen en kijk met welke problemen we nu in groningen zitten...... Schaliegas is nog even wat erger dan wat ze in groningen doen.

  reageer
 • Water, Wonen en Natuur in uw waterschapsbestuur!

   

  In reactie op het toegezonden Amerikaanse onderzoek kan Tegengas wat ons betreft gerust zijn: Water, Wonen en Natuur was, is en blijft tegen schaliegasboringen! Onverantwoord voor de kwaliteit van ons grond- en oppervlaktewater en de veiligheid van onze dijken.

  reageer
 • henk

   

  Ik snap het probleem niet. Lijkt mij hartstikke goed om daar te gaan boren. Er wonen sowieso bijna geen mensen daar. Groetjes Henk uit Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert