Van der Klis weg uit onvrede CDA-fractie Dronten

DRONTEN
Een verschil van inzicht over het functioneren van de CDA-fractie Dronten is de reden dat gemeenteraadslid Nelleke van der Klis is opgestapt. Dat staat in een korte persverklaring van de partij en van het raadslid.

Volgens Van der Klis was er te weinig ruimte voor een afwijkende mening. Ook werd het ontplooien van eigen initiatieven om inwoners te vertegenwoordigen steeds minder gewaardeerd, schrijft ze in haar verklaring.

Donderdagavond werd aan het begin van de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt dat Van der Klis per direct haar functie had neergelegd. Ze maakte sinds 2010 deel uit van de CDA-fractie. Het CDA roemt haar inzet in de persverklaring en noemt de reden van haar vertrek spijtig.

Volgens fractievoorzitter Jan Klopman is het vertrek van Van der Klis niet het gevolg van een meningsverschil over de belastingfout van de gemeente, waarover donderdag werd vergaderd. Van der Klis wil haar vertrek zelf niet verder toelichten. Op Twitter bedankt zij iedereen voor de reacties die ze na haar vertrek heeft gekregen.reacties (9)

 • sjoukje

   

  helemaal mee eens. wethouder meneer hans bepaald wat er gebeurd

  reageer
 • Nico

   

  Kan iemand dit mislukt sociaal experiment beëindigen? Het dagelijks bestuur van Dronten heeft nu wel erg nadrukkelijk laten blijken niet om te kunnen gaan met verantwoordelijkheden. In het belang van het welzijn (en welvaart) van de burgers van Dronten sluit het gemeentehuis en ga op in de gemeente Lelystad. Weest wijs.

  reageer
 • Kees

   

  sfeer op het gemeentehuis is net als in de raad als je naar burgemeester Hans luistert kan je geen kwaad doen maar voor een eigen mening die afwijkend is geeft Dronten je geen ruimte! Incompetente managers maken de dienst uit! Daardoor is een misser als met de belastingen geen incident. Zie ook misser leerlingenvervoer.

  reageer
 • sjora

   

  laat de wethouder van het cda verstandig zijn en het voorbeeld van mw van de klis nemen. Het cda wordt dan socialer en heeft dan ook aandacht voor de burgers die de steun hard nodig hebben.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Jammer, mevrouw Van der Klis ken ik niet. Maar deze vrouw móet een integer politica zijn. Niet-integere politici maken deze stap niet. Ze blijven lekker kleven aan het pluche.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Djoek

   

  Jammer, met Nelleke verdwijnt een stuk van het sociale gezicht van het CDA in Dronten!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik ben ok. Jij bent ok. (Thomas Harris). Als bestseller nog steeds in de handel en waarin hij uitvoerig beschrijft waarom wij ons gedragen zoals we ons gedragen.

  reageer
 • oud dronten

   

  cda en naar de burger luisteren. . De wethouder van het cda heeft er altijd voor gezorgd dat nieuwbouw belangrijk was en de inwoners van oud dronten buiten de boot vielen om gerenoveerde huizen. dankzij de inzet van ofw wordt het nu gerenoveerd.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  HULDE niets anders dan dat! Schaaaam je diep B&W echt u maakt het bont!! De mensen die het GOED VOOR HEBBEN lopen weg,wat blijft er over? Schorrie morrie !!!! Er is maar 1 individu OORZAAK van de "fijne omstandigheden" op gemeente huis Dronten. Wellicht eens rondvragen hoe daar de sfeer verder is?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert