GroenLinks tegen afschieten knobbelzwanen

FLEVOLAND
GroenLinks in Provinciale Staten heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de vergunning voor het afschieten van knobbelzwanen. Dit is volgens de partij een 'overbodig en disproportioneel' besluit.

In januari is een vergunning afgegeven aan Stichting Faunabeheer om knobbelzwanen af te schieten, als andere maatregelen niet helpen. Dit omdat de zwanen schade kunnen toebrengen aan landbouwgewassen.

GroenLinks vindt afschieten een veel te zwaar middel. De afgelopen jaren zouden de dieren nauwelijks schade hebben aangericht. Volgens de partij is de gemiddelde schade in Flevoland een kleine 2.000 euro. En dat bedrag zou vergoed kunnen worden uit het Faunafonds.

reacties (10)

 • Andries

   

  GroenLinks is groen en links. Dit is een partij die bij haar principes blijft. Als je lid bent of de partij volgt, weet je dat dat zo is. En Kees, je kunt je daarbij aansluiten.

  reageer
 • Kaya

   

  Dat 'goed controleren' gebeurt door jagers, slager keurt z'n eigen vlees. Dat zwanen afgeschoten mogen worden omdat ze 'gevaarlijk' zouden zijn is pas hypocriet. Dan zul je een heleboel diersoorten moeten afmaken zodat men overal veilig met kind en huisdier kan komen. Overigens; een huisdier wat los loopt moet je onder controle hebben, anders niet loslaten. Een kind leer je dieren met rust te laten. Dat jij zwanen geen natuur vindt hebben die zwanen die de doodstraf krijgen niks aan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "er is ook een overschot aan de mensheid ga je die dan ook maar afschieten" - die betalen normaal gesproken voor wat ze opvreten. Wat een absurde vergelijking, jenny.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Wellicht een goede zaak mits goed gecontroleerd. De randmeren lopen over van de mooie vogels wat vervolgens gevaarlijke situatie's op levert dmv agressieve zwanen die je kind of huisdier aan vallen. Afschieten is onnatuurlijk maar dat is Flevoland ook,het is nogal hypocriet nu te roepen dat het tegen de natuur in is

  reageer
 • jenny

   

  Jeehhh.. een typefout...en dieren hebben net zoveel gevoel als de mens hoor,,, jij zal wel geen hart hebben voor dieren..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Goh, er komen verkiezingen aan en groen links is opeens weer groen? Geef mij maar een partij die altijd bij haar principes blijft.

  reageer
 • Kaya

   

  Zo'n ontheffing wordt inderdaad zomaar afgegeven. De jagers hoeven maar wat te verzinnen en de provincie gelooft het. Dat hebben we ook gezien met de ontheffing voor afschot van konijnen op verzoek van het waterschap: jagers van faunabeheer hebben daar op eigen houtje 'vossen' bij geschreven en de provincie verleende de ontheffing. Dit bleek dus zelf verzonnen, het waterschap had daar naar eigen zeggen niet om gevraagd omdat ze geen last van vossen hadden.

  reageer
 • Johannes

   

  Het is 'fel' niet 'vel'. En ik snap niet dat mensen zoals jij altijd die vergelijking maken met mensen. Dieren zijn nou eenmaal geen mensen. En denk je dat zo'n vergunning zomaar wordt afgegeven?

  reageer
 • kees d.

   

  De provinciale overheden en de landelijke overheid geven te vaak opdracht aan schietgrage mafkezen om zogenaamde overlast bezorgende dieren af te schieten. Een voorbeeld hiervan is dat de provincie Zuid Holland en staatssecretaris Dijksma vergunning hebben verleend aan Duke's Faunabeheer uit Lelystad om in Hoek van Holland 30 Huiskraaien uit te roeien. Hier in Flevoland wordt met een hamerstuk beslist over het leven van dieren.

  reageer
 • jenny

   

  Ik ben ook vel tegen afschieten van deze dieren, er is ook een overschot aan de mensheid ga je die dan ook maar afschieten??? ik weet de jagers staan te popelen.. wat is nou 2.000 euro in heel Flevoland tsss...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert