ChristenUnie: rommelige verkiezingsborden weggegooid geld

ALMERE
De ChristenUnie in Almere vindt de onduidelijke verkiezingsborden in de stad weggegooid geld. Ze geven niet aan om welke verkiezingen het gaat en wanneer ze worden gehouden.

De partij wil van burgemeester en wethouders weten waarom ze hebben gekozen voor deze rommelige, kleine en onoverzichtelijke borden. De ChristenUnie had liever gezien dat de voorbedrukte verkiezingsborden waren geplaatst die ook voor de gemeenteraadsverkiezingen werden gebruikt.

Volgens de partij waren die ook minder gevoelig voor misbruik. Nu worden ook door evenementenbureaus en andere adverteerders posters op de borden geplakt.

reacties (10)

 • Poe

   

  Alsof verkiezingsborden in deze tijd nog iets toevoegen. Internet regeert, doe daar wat meer mee.

  reageer
 • Cor

   

  Kijk hier zit nu het probleem, het zijn ook de waterschapsverkiezingen, Door de opzet die de gemeente heeft gekozen is er te weinig ruimte, immers zijn er ongeveer 10 extra posters. En de burgers hebben niet de tijd om in een enkele oog opslag dat je langs rijd de informatie tot zich te nemen. De gemeente is wettelijk verantwoordelijk. Tevens zijn er gewoon te weinig plekken waar er "geplakt" kan worden, 21 om precies te zijn. Dat is bijna 1 plaats op de 9500 inwoners. Kleinere gemeentes komen op 1 bord per 5000 inwoners. Dus Almere heeft nog veel daarmee te doen. Dus Mevr, Van Den Bosch, u heeft gelijk en mogelijk B&W toch meer onder druk zetten.

  reageer
 • Cor Toorenburg

   

  Maar niet alleen het aantal borden is te kort, het totale aantal voor een gemeente als Almere is beduidend te weinig. Op dit moment zijn er 21 plekken in Almere waar mag worden geplakt, bv bij de stations, en op sommige in vals wegen van de stad. hele stukken rijden de stad in zonder maar een bord tegen te komen. De gemeente schiet hierin gewoon tekort. Dit is al vaker bij B&W aangekaart, helaas zonder resultaat.

  reageer
 • dirk

   

  gewoon te zelf te weinig mensen om te plakken. moet mevrouw Bos zelf de ladder op. Heeft ze geen zin in.

  reageer
 • stoffeltje

   

  Moet de gemeente, provincie of rijk dan alles blijven voorkauwen? Je weet toch waarvoor je stemt op 18 maart: de PS en uiteindelijk het resultaat in de Eerste Kamer. Maak gebruik van uw stem, wegblijven is je kop in het zand steken, dus DOM.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Opa Schoonenberg

   

  "Rommelige verkiezingsborden weggegooid geld." Het laatste is vooral waar, alleen nu weten we gelijk waar de CU zich druk over maakt.

  reageer
 • KC

   

  Waar is het bord voor de waterschapsverkiezing? Of is dat het bord waar de SP wild heeft geplakt.

  reageer
 • Koos W.

   

  Verkiezingsborden zijn echt uit de 20e eeuw. De overheid zou alleen op de elektronische borden bij evenementen moeten vermelden dat er 18 maart verkiezingen zijn met de kreet; U GAAT TOCH OOK STEMMEN, en voor nadere info naar de website verwijzen. Die poster met een kreet dat zegt toch niemand meer iets.

  reageer
 • Wim H.

   

  Zijn toch van de Provincieverkiezingen ? Die moeten er dan toch voor zorgen .

  reageer
 • Antje

   

  Denk dat dit te maken hebben bezuiniging... en zo onduidelijk is het allemaal niet... als je de media bij houdt.... weet jij waar het om gaat... Is goed zo...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert