'Plasterk moet ingrijpen bij Dronten'

DRONTEN • Za 21 februari 2015 | 15:19 • Zaterdag 21 februari 2015 | 15:19
Minister Plasterk moet ervoor zorgen dat de gemeente Dronten stopt met het vragen van geld aan politieke partijen om te mogen flyeren. Dat vindt Henk Krol, fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer.

Hij heeft de minister van Binnenlandse Zaken schriftelijke vragen gesteld. Vrijdag werd bekend dat Dronten bijna 40 euro vraagt aan partijen om te flyeren. Krol wil weten of dat in meer gemeenten het geval is. Volgens Krol valt politiek flyeren onder de vrijheid van meningsuiting.

Hij wil dat Plasterk de kwestie met Dronten bespreekt en ervoor zorgt dat de gemeente geen kosten meer in rekening brengt. Bedragen die al zijn geïnd, moeten terug worden gevorderd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (13)

 • W.C.Pesch

    Di 24 februari 2015 Dinsdag 24 februari 2015

  Ten eerste wil ik zeggen dat Min. Plasterk Er zich niet mee moet bemoeien, En zeker niet met Dronten. Ik haat Flyers die steeds op mijn voorruit van de auto vastplakken. Flyers helpen niet voor de politiek, besteed je geld maar aan betere doelen. Als je door een flyer je mening laat beinvloeden, dan ben je wel heel oppervlakkig bezig met die dingen in het leven die er toe doen. Geen flyers gebruiken. Het is ook niet milieu vriendelijk , hoeveel bomen zijn er voor die flyers gebruikt? Nu de fout in de balans nog De gemeente moet dit weer rechtbreien, want als wij iets niet betalen moeten wij het ook alsnog betalen .Het is alleen heel zuur, dat geld dat je dacht te hebben er niet meer is.

  reageer
 • Flip

    Ma 23 februari 2015 Maandag 23 februari 2015

  Politieke partijen die flyeren moeten zich net als alle anderen houden aan de regels die daar voor gelden. Als een winkelketen reclame maakt en daar "bijna 40 euro" voor moet betalen, dan moeten de partijen dat ook. Zal wel komen door de rommel die ervan wordt gemaakt. Heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting.

  reageer
 • sjoerd

    Zo 22 februari 2015 Zondag 22 februari 2015

  Die Krol, heeft zeker niets te doen dan deze onzin aan te kaarten. De wereld staat in brand en dan lult hij iets over flyers.. Politici zijn momenteel vrij vaak de weg volledig kwijt.

  reageer
 • Ab

    Zo 22 februari 2015 Zondag 22 februari 2015

  Tuurlijk moet minister Plaskerk ingrijpen. Dronten is asociaal bezig en beperkt het recht op vrije meningsuiting. Dat Dronten door een fout een belastingcatastrofe heeft veroorzaakt, moet op een andere manier opgelost worden.

  reageer
 • Pionier

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  De ambtenaren zijn hier niet schuldig aan heer van den Brink. Dat weet u ook,hier is opdracht voor gegeven van hoger hand. Ik noem een B&W wat zich nogal merkwaardig opgesteld heeft de laatste jaren,bureaucratie is ver te zoeken. Wellicht last van veroudering en ouderwets gedrag.. We leven niet in de groeigemeente meer maar de krimpgemeente van Flevoland. Uw gemeente is de weg niet kwijt,het word tijd voor een A de Jonge snelweg. We gaan enkel al failliet aan de rekening van de rechtbanken in Dronten. Open uw ogen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nico

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Ruim gemeente Dronten maar op en voeg haar samen met gemeente Lelystad.

  reageer
 • Dirk

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Een paar onnodige en geldverslindende bestuurslagen uit de overheid snijden, dat zou geld en efficiëntie opleveren. Hoeft Plasterk ook niet meer aan te treden en is Krol ook overbodig.

  reageer
 • johan de leeuw

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Dat kan wettelijk helemaal niet. Moet OPA Felvoland een handje helpen?. Wij hebben hier ervaring mee.

  reageer
 • Drontense

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Ja ze hebben schulden bij de gemeente alle beetjes helpen.Hoeft de burger er toch niet voor op te draaien....

  reageer
 • Wendy

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  zou dat niet zijn om al die rondslingerende rotzooi weer op te ruimen, want daar draait de gemeente weer voor op!

  reageer
 • h a van den brink

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Is mijn gemeente 'de weg kwíjt?' Weet het (politiek) bestuur wat de ambtenaren uitspoken?

  reageer
 • Ilse

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Het moet ook niet gekker worden! Waarom vraagt de gemeente Dronten dit bedrag? Wie heeft dit nou weer verzonnen? Maakt de gemeente kosten dan als er politieke partijen rondstappen in het dorp? De gemeente mag verdorie blij zijn dat er door de verkiezingen weer wat reuring is in de winkelstraat. Met al deze negatieve berichtgeving zal de citymarketing wel denken; ook slechte rechte reclame betekent naamsbekendheid. Maar of dit nu is wat je wil als gemeente...

  reageer
 • KC

    Za 21 februari 2015 Zaterdag 21 februari 2015

  Krol heeft helemaal gelijk, al zal ik niet op 50Plus stemmen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert