Plasterk wil extra tijd voor vragen Dronten

DRONTEN
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft meer tijd nodig om vragen te beantwoorden over het niet afdragen van sociale premies door de gemeente Dronten.

Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. SP-Kamerlid Van Raak had opheldering gevraagd over bijna twee miljoen euro aan premies, die Dronten sinds 2011 niet aan de Belastingdienst heeft betaald. De kwestie heeft ook binnen de gemeenteraad van Dronten voor ophef gezorgd.

Minister Plasterk meldt dat hij de vragen niet binnen drie weken kan beantwoorden. Er is afstemming nodig tussen de gemeente, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Belastingdienst, het UWV en de ministeries van Sociale Zaken en Financiën.

reacties (3)

 • Hans

   

  Als Plasterk de zaak Dronten gelezen had dan had hij kunnen volstaan met de opmerking dat Dronten de interne controle niet op orde heeft! De meeste gemeenten hebben wel een bekwame concerncontroller of medewerker interne controle maar Dronten vind dit niet nodig of eerder lastig want dan kun je als college en managers niet ongestoord je gang gaan. Dit heeft alles met INTEGRITEIT te maken en die is in Dronten ver te zoeken! Het hoofd financiën informeert de wethouder maar is blijkbaar te dom om zelf ook maar een verschil van € 500.000 te zien.

  reageer
 • johan de leeuw

   

  Het is de hoogste tijd dat Dronten een OPA stad wordt.

  reageer
 • Flip

   

  Sinds wanneer is Van Raak gemeenteraadslid in Dronten? Plasterk had heel snel klaar kunnen zijn met dit antwoord: hier ga ik niet over, wendt u tot de lokale SP afdeling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert