Dronten niet fout met rekening voor flyeren

DRONTEN • Ma 23 februari 2015 | 16:28 • Maandag 23 februari 2015 | 16:28
De gemeente Dronten doet niets verkeerd als het politieke partijen laat betalen voor het verspreiden van drukwerk. 

Dat antwoordt de gemeente in reactie op de commotie die is ontstaan rond 50 Plus. Die politieke partij beklaagt zich erover dat in Dronten bijna 40 euro betaald moet worden om verkiezingsfolders te verspreiden. Volgens 50 Plus is dat in strijd met de vrijheid van meningsuiting en dus met de Grondwet.

De gemeente erkent dat er niet beperkend mag worden opgetreden tegen de inhoud van drukwerk. Maar de Gemeentewet staat toe overlast en zwerfvuil door de verspreiding tegen te gaan. Daarom hanteert de gemeente de regeling dat alleen tegen betaling op drie plaatsen in het centrum drukwerk mag worden verspreid.

Volgens de gemeente hebben de SGP, OPA, de Waterschapspartij en het waterschap gewoon betaald voor de ontheffing. De gemeenteraad heeft in 2013 met de ontheffing ingestemd. Als de gemeenteraad het anders wil, moet de raad dat volgens burgemeester Aat de Jonge anders besluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel