Eén boete uitgedeeld voor niet afbouwen woning

ALMERE
De gemeente Almere heeft de afgelopen vijf jaar één keer een boete opgelegd aan een woningeigenaar die niet binnen de gestelde termijn zijn huis heeft afgebouwd. De gemeente zoekt liever naar een oplossing met de woningbouwer dan direct een boete opleggen zegt een woordvoerder.

D66 stelde vorige maand vragen aan het college van burgemeester en wethouders omdat bewoners van Poort de onafgebouwde woningen schadelijk vinden voor het imago van de nieuwbouwwijk. Zij storen zich aan rondslingerend bouwmateriaal en niet afgebouwde muren. D66 vraagt aan het college bij hoeveel woningen in Poort de bouw momenteel stilligt. Volgens de politieke partij komt het vaak door persoonlijke omstandigheden waardoor de bouwer het niet voor elkaar krijgt de woning af te maken.

In Poort heeft de gemeente Almere nog nooit een boete uitgedeeld omdat een woning niet binnen vier jaar werd afgebouwd. Het overkwam wel Almeerder Frank Schaefers. De gevel van zijn woning in Overgooi was later af dan gepland omdat hij graag titanium wilde gebruiken. De Almeerder vecht de boete van ruim 30.000 euro aan. De rechter doet daarover over een paar weken uitspraak.

reacties (8)

 • Herman

   

  Die hardwerkende ondernemer is een projectontwikkelaar, die dacht dat het door zijn goede contacten op het gemeentehuis wel los zou lopen met de handhaving.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Niets, want de gemeente is geen (en was nooit) eigenaar van het kasteel. De huidige (nieuwe) eigenaar heeft in het contract bedongen dat men niet verplicht is om het kasteel af te bouwen. Er bestaat een redelijke kans dat het kasteel zelfs gesloopt (moet) gaat worden.

  reageer
 • Kritisch

   

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de gemeente een particulier een boete van € 30.000,- op legt voor het niet op tijd afbouwen van zijn huis. De eigenaar van het woonhuis is een hardwerkende ondernemer, als het mij zou overkomen zou ik mijn spullen pakken en Almere goedendag zeggen. Maar het kan in Almere. Nu is het altijd zo dat er ook een keer zijde aan een dossier zit, maar het is toch te zot dat door een halsstarrige houding van een gemeente er een boete opgelegd kan worden terwijl de have gemeente een constante bouwput is. Mijn advies aan de gemeente Almere, voor wat het waard is, ga om tafel en los dit op en stop met onzinnige procedures met publiek geld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De gemeente betaalt (met een t) daar geen boete voor: zij zijn immers niet de bouwers van het kasteel. Vergeet niet dat "De Gemeente" niet de universele schuldige annex geluksprovider is.

  reageer
 • Hennie van Soest

   

  Hoeveel boete betaald de gemeente voor het niet afgebouwde kasteel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Serge

   

  Dikke +1 :)

  reageer
 • Jeroen

   

  En hoe zit het met het kasteel dan?

  reageer
 • Ab

   

  Met twee maten meten is natuurlijk niet goed. Echter mensen die in financiele nood zitten, moet je niet straffen. Echter die meneer in Ovetgooi zit niet in een financiele nood.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert