Testgebied voor zelfrijdende auto's rond vliegveld

LELYSTAD • Ma 23 februari 2015 | 19:47 • Maandag 23 februari 2015 | 19:47
Het toekomstige bedrijventerrein bij Lelystad Airport wordt een testgebied voor zelfrijdende auto's. Het Catalaanse bedrijf Applus IDIADA heeft plannen om er een testcentrum te openen. Ook wordt er op de openbare weg geëxperimenteerd.

Tests met zelfrijdende auto's vinden al op verschillende plekken in de wereld plaats, meestal op afgesloten terreinen en niet in stedelijke omgevingen met tweerichtingsverkeer. Het toekomstige industrieterrein bij Lelystad, dat wordt ontwikkeld door OMALA, zal dat wel hebben en is daardoor erg interessant zeggen de Spanjaarden.

Applus IDIADA zal advies geven over de inrichting van het gebied. Zo moeten niet alle wegen en kruisingen er hetzelfde uitzien om zoveel mogelijk verschillende verkeerssituaties na te bootsen. Applus IDIADA gaat de tests uitvoeren voor verschillende automerken.

Het Catalaanse bedrijf presenteerde haar plannen maandagmiddag in bijzijn van verkeersminister Schultz van Haegen. De minister wil dat Nederland een voortrekkersrol gaat vervullen op het gebied van zelfrijdende auto's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel