Boswachter opent jacht op crossers

BANT
Boswachter Harco Bergman is op zoek naar een viertal motorcrossers en quadrijders dat voor overlast zorgt in het Kuinderbos bij Bant.

Die voertuigen zijn niet toegestaan in de gebieden van Staatsbosbeheer. Bergman heeft de groep niet kunnen aanspreken op hun gedrag omdat de quads en motoren sneller waren dan de auto van de boswachter.

Bergman roept mensen op om uit te kijken voor crossers in de natuur en foto's van ze te maken. De boswachter is bang dat bijvoorbeeld een paard en ruiter schrikken van het lawaai met alle gevolgen van dien.

reacties (12)

 • Dirkkie

   

  Jammer dat deze mevrouw niet weet waar ze over praat. In de hele provincie Noord Holland is geen enkele crossbaan te vinden. De politiek en de vrienden van deze mevrouw beloven de crossers al 30 jaar een crossbaan. Nu is er eentje in den Helder en deze ligt al jaren onder vuur. Geef de mensen een crossbaan en laat Kitty maar supervrouw spelen met de boswachter. Overigens op de foto staat wel een wielspoor van een tractor en niet van een crossmotor. Misschien is de boswachter iets te fanatiek

  reageer
 • Off road rijder

   

  De reactie dat een off road rijder in op de crossbaan in rutten thuis hoort. Is het zelfde als een wandelaar naar de atletiekbaan in emmeloord sturen.

  reageer
 • IK

   

  Aan de rand van het Kuinderbos, net over het kanaal richting Rutten is al een crossbaan, waarom dan nog een?

  reageer
 • Tinus tussengas

   

  Als motocrosser baal ik altijd enorm van dit soort berichten. Het stelt ons in kwaad daglicht. Vandaag de dag zitten wij met allerlei geluidsnormen die we moeten halen om het crossen op banen te mogelijk te maken en/of te behouden. Door dit soort wildcross actie's grijpen de azijnzeikers alle kansen om onze mooie sport nog onmogelijker te maken. Hopelijk wordt het snel beter weer en gaat de crossbaan in Rutten weer open zodat deze gasten daar hun gerief kunnen halen. Crosser op de baan, natuur liefhebbers in het bos! Ieder zijn eigen ding.

  reageer
 • kritiesj

   

  Geef de boswachter ook een crossmotor. Kan hij ze tenminste te pakken krijgen. Was volgens mij altijd al zijn jongensdroom een eigen crossmotor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kawi

   

  Misschien een idee om voor die jongens een stukje terrein af te zetten? Het bos is toch voor iedereen? Waarom wel voor paarden / mountainbike en dergelijke een route en niet voor deze jongens?

  reageer
 • Jemig zeg, waarom deugen ze niet!? Dat slaat helemaal nergens op. In Nederland mag en kan nauwelijks nog wat, geef die mensen hun vrijheid. Die paarden zijn nog gevaarlijker dan een quad. Dit is gewoon betutteling

  reageer
 • Kitty

   

  Een paar jaar geleden liep ik eens op een zondag in het Zuigerplasbos in Lelystad. Daar waren een 3-tal quadrijders bezig. De boswachter was ze op het spoor en uiteindelijk heb ik ook geholpen ze tegen te houden. De boswachter kon toen met zijn auto het enige pad waar ze uit konden blokkeren. Inmiddels waren er ook collega's en de politie ingeschakeld. Prachtig op heterdaad! Deze lui kwamen uit Noord-Holland en zijn gewoon met hun quads over de dijk van Enkhuizen naar Lelystad gereden. Hier heeft Omroep Flevoland toentertijd ook een bericht over geplaatst. Dus zo gek is het niet dat er een eindje wordt gereisd om ergens te crossen... Waarom doen ze dat? Omdat ze niet deugen, daarom.

  reageer
 • Whoknows

   

  De NoordOostPolder, het oudste gedeelte, valt nog steeds onder Flevoland. Net als wat wij soms onbelangrijk vinden dat er in Groot Almere een scheet is gelaten, maar nieuws is nieuws

  reageer
 • Bakker

   

  Boerenlui uit Oostelijk Flevoland? Waarom geen bouwvakkers uit Noord-West Overijssel of automonteurs uit Zuid-Friesland? Dat is bovendien een heel stuk dichterbij dan Oostelijk-Flevoland....

  reageer
 • IK

   

  Waarom zouden die lui zo ver reizen om in Bant te crossen?

  reageer
 • Bromsnor

   

  Polderbewoners uit de buurt. Dronten, Swifterbant of boerenlui uit Oostelijk Flevoland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert