50PLUS wil weten welke partijen mogen flyeren

DRONTEN
50PLUS-lijsttrekker Wout Jansen heeft een zogenoemd Wob-verzoek ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Dronten om te weten te komen welke politieke partijen een ontheffing hebben aangevraagd om te flyeren.

Wob staat voor de Wet openbaarheid van bestuur, waarmee Jansen ook wil weten welke partijen de ontheffing hebben gekregen, en of ze daarvoor hebben betaald. Bovendien wil de lijsttrekker van 50PLUS weten of er door de gemeente Dronten overtredingen zijn geconstateerd.

De gemeente vraagt bijna 40 euro voor het uitdelen van politieke folders in het dorp. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Dronten het uitdelen van verkiezingsflyers bij de komende verkiezingen misschien wel toestaat zonder ontheffing.

Burgemeester Aat de Jonge zei eerder bij Omroep Flevoland dat hij niet anders kan, dan geld vragen voor het verspreiden van folders. Maar hij heeft wel degelijk de mogelijkheid om het folderen gratis te maken. In de algemene plaatselijke verordening van Dronten staat dat het flyerverbod beperkt kan worden tot bepaalde dagen en uren.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Het gaat niet zozeer om die 38 euro, maar het gaat om de beperking van het kostbare democratische proces, en dat is veel belangrijker. Dat de gemeente niet wil dat iedereen zomaar allerlei rommel uitdeelt (let op afval) is best te begrijpen, maar als dat zoiets wezenlijks als een verkiezingscampagne in de weg staat moet er dus duidelijkheid komen. En wat is daar geschikter voor dan een beroep op de WOB?

  reageer
 • Henk

   

  Eigenlijk ben ik ook wel benieuwd wie van de partijen zich netjes aan de regels hebben gehouden en dan ook nog hebben betaald. Iets zegt mij dat de partijen die al in Dronten zitten gewoon doen wat hun goed dunkt zonder te betalen...

  reageer
 • Kiezer

   

  Als je inhoudelijk van de dorpen niets weet, dan val je op deze wijze misschien op.

  reageer
 • chris

   

  een slechte verliezer, nogal verzuurd en ont-zet-tend schreeuwen net voor de verkiezingen. trap er niet in

  reageer
 • Ilse

   

  Jeetje dit ga je niet menen? Blijven ze nou aan de gang over die 38 euro? Een WOB verzoek over 38 euro. Serieus jongens en meisjes. Die mensen op die kantoren werken echt niet voor niets hoor. Die kosten worden gewoon keihard door de burgers betaald. Laat ze alsjeblieft gewoon serieus hun werk doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert