Lobby in Brussel voor miljoenen Flevokust

LELYSTAD
Een delegatie van de provincie en de gemeenten Lelystad en Urk heeft in Brussel gelobbyd voor extra miljoenen euro's voor Flevokust, de nog aan te leggen containerhaven bij Lelystad.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman van de provincie en de Urker wethouders Geert Post en Freek Brouwer hopen op Europese subsidie die het vervoer over water moet stimuleren. Met het geld zou bijvoorbeeld een railverbinding aangelegd kunnen worden om goederen van de containerhaven naar de Hanzelijn te vervoeren.

De Urker wethouders lobbyden ook voor subsidie voor de toekomstige buitendijkse werkhaven. Na de zomer wordt duidelijk of de lobby in Brussel vruchten heeft afgeworpen.


Foto: @brouwer_f via Twitter

reacties (1)

  • Nico Dijkshoorn

     

    Is dit iets wat wij wel willen hebben: lawaaiige, trage, de treinenloop ontregelende goederentreinen? Flevokust is een miljoenen verslindend project, dat alleen haalbaar is dankzij miljoenen subsidies van het Rijk en de EU. Zou het niet beter zijn dit geld te besteden aan het tegengaan van de inkomende pendel? De uitgaande pendel krijgt altijd veel aandacht, maar er zijn ook enkele duizenden forenzen die 's morgens Lelystad binnenkomen.Hier dus wel werken, maar niet wonen. Met een paar miljoen kun je heel veel verhuispremies uitkeren. Meer inwoners in Lelystad zal een groot stimulans betekenen voor onder meer de winkels in Lelystad. Dit levert meer op dan die enkele tientallen arbeidsplaatsen op het bedrijventerrein Flevokust.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert