File door botsing achterop vrachtauto

FLEVOLAND
Verkeer op de A6 tussen Lelystad en Almere ondervond woensdagochtend flinke vertraging door een ongeval met een vrachtauto. Tussen parkeerplaats De Aalscholver en de afslag Almere Buiten Oost botste kort voor zes uur een personenauto achterop een vrachtwagen met heipalen. Hoe dat kon gebeuren is nog onbekend.

De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. De bestuurder, een man uit Terwispel, moest door hulpverleners uit het voertuig worden gehaald. Hij bleek uiteindelijk niet ernstig gewond. De bestuurder van de vrachtauto, een man uit Burgum, bleef bij het ongeval ongedeerd.

Beide rijstroken in zuidelijke richting waren als gevolg van de aanrijding zo'n twee uur afgesloten. Vanaf Lelystad tot de plaats van het ongeval ontstond hierdoor een file die opliep tot een lengte van 10 kilometer.

De personenauto werd afgevoerd met een bergingsauto. De vrachtwagen is pas na de ochtendspits weggehaald. Hiervoor werd opnieuw een uur lang een rijstrook afgesloten. Rond half elf werd de weg definitief weer vrijgegeven.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert