Gemeente moet plannen Villapark aanpassen

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten moet nieuw onderzoek doen naar de plannen voor de bouw van Villapark Dierenweide. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Voorwaarde voor het doorgaan van de bouw is dat het groene en parkachtige karakter van het gebied Heuvelpark behouden blijft. Dat heeft de gemeenteraad besloten, toen het plan werd goedgekeurd. De Raad van State vindt dat dit in het huidige plan niet goed is geregeld en geeft Dronten 20 weken om dat alsnog te doen.

Met de bouw van de woningen moeten er namelijk ook 90 parkeerplaatsen komen. Die kunnen ondergronds worden gebouwd, maar dat is nog onzeker. Worden deze alsnog bovengronds aangelegd in het Heuvelpark, dan komt volgens de Raad van State het parkachtige karakter in gevaar. En dat is tegen de afspraak.

Bewoners van De Noord in Dronten waren naar de Raad van State gestapt om de bouw van Villapark Dierenweide tegen te houden. Op de meeste punten gaf de Raad van State de gemeente gelijk. Als de gemeente de plannen aanpast worden deze opnieuw onder de loep genomen door de Raad van State.

reacties (2)

  • Hans

     

    en weer moet de raad van state er aan te pas komen om dit college recht te wijzen! De klant (burger) hoort koning te zijn maar die rol wil het college zelf hebben.

    reageer
  • Ilse

     

    Klinkt als.... gemeente Dronten u heeft uw zaakjes niet op orde. De raad heeft hier duidelijke kaders mee gegeven. Behoudt van het groene en parkachtige karakter van het gebied. Dit opgeteld bij de 90 parkeerplaatsen die er moeten komen bij deze woningen betekent dus zonder meer dat deze ondergronds zouden moeten komen, lijkt mij zo. Dit is volgens mij weer typisch zo'n gevalletje dat het maar goed is dat er iemand wakker genoeg is om dit goed te lezen. De gemeente Dronten zou anders doodleuk zijn begonnen met bouwen, had achteraf moeten constateren dat een ondergronds parkeergarage niet meer kan (ik hoor ze zich er nu al weer uit draaien: "Ja, eueueueh sorry maar dat kon gewoon niet ondergronds en we moesten ze ergens laten....o ja en we waren ook te laat trouwens want we waren al begonnen met bouwen en toen kon ie er niet meer onder en blablabla" ) en dan zullen deze wel gewoon bovengronds moeten. Die wethouder draait zich er weer uit en de omwonende zitten met de gebakken peren..... o ja en de raad zit al weer met een kader in zn maag die door de wethouder met een kwinkslag is geparkeerd.... bovengronds, dat dan weer wel. Chappeau bewoners, goed gedaan!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert