Weer initiatief voor begraafplaats in Swifterbant

SWIFTERBANT
Jim de Valk uit Swifterbant wil dat in het hart van het dorp een begraafplaats komt. Als locatie heeft hij het park De Greente achter de bibliotheek gekozen.

De Valk is onlangs afgestudeerd als architect op dit onderwerp. Volgens hem zal een eigen begraafplaats het gemeenschapsgevoel van de inwoners van Swifterbant versterken. Naast de begraafplaats moeten in het park ook een aula en een dorpscafé komen. Met een stichting en een burgerinitiatief wil hij zijn plan voor een begraafplaats in het dorp snel concreter maken.

De discussie over een begraafplaats in Swifterbant loopt al sinds de oprichting van het dorp ruim 50 jaar geleden. Toch is het er nooit van gekomen en worden overledenen in Dronten of nog verder weg begraven.

reacties (4)

 • ik

   

  Ik stem voor maar.... kies dan wel een andere locatie....misschien waar op dit moment het oude pand van mijer staat.... dat zal al jaren verdwijnen.....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een begraafplaats komt altijd vol, ook al duurt het soms wat langer. Gewoon doen, niet neuzelen over geld.

  reageer
 • Joost

   

  Een initiatief van eigen bewoners is op zich altijd goed. Echter er worden steeds minder mensen begraven, ook in Dronten. Een begraafplaats in Swifterbant betekent minder begravingen in Dronten dus hogere begraaflasten en dat dient door de burgers betaalt te worden.

  reageer
 • Ilse

   

  Top idee!! Of dat nou persé op de Greente moet betwijfel ik. Is zo'n raar gezicht, die skatende jongeren over die grafstenen. En niemand wil onder de grond tijdens de kermis of het Oogstfeest. Maar op een ander plekje (halverwege de Kampweg heb je nog een leuk stukje gras!) krijgt hij onmiddellijk mijn stem.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert