Ambtenaar doet 'ongelukkige' uitspraak over lokale omroep

ALMERE
Een ambtenaar van de gemeente Almere spreekt in een filmpje zijn voorkeur uit voor Media036 als nieuwe lokale omroep. Dat is opvallend omdat de gemeente nog een keuze moet maken tussen twee organisaties die beide de nieuwe lokale omroep willen worden. Donderdagmiddag is er een bespreking tussen de gemeente en de beoogde lokale omroepen over het toekennen van de uitzendvergunning.

Ambtenaar Van Alder was namens het Almeerse sportbedrijf op een bijeenkomst van Media036 waar de plannen naar buiten werden gebracht. Hij meldt in een video dat hij echt hoopt dat Media036 de uitzendlicentie krijgt.

Van Alder zegt nu dat het ongelukkig is en dat hij de uitspraak op persoonlijke titel deed. Wel vraagt hij Media036 om het fragment uit de promotievideo te knippen.

reacties (23)

 • ron

   

  waarom zou een ambtenaar geen mening mogen hebben ? en waarom zou hij deze niet kenbaar mogen maken? ik dacht dat we in een vrij land leven ..... Maakten maar meer ambtenaren van hun hart geen moordkuil misschien dat de politiek dan ook betere beslissingen zou nemen. als voorbeeld heb ik diverse ambtenaren hun mening gehoord over het imbeciele beleid van bouwen versus groen. Deden ze maar wat vaker hun mond open en niet alleen tegen een enkele burger.

  reageer
 • Alex

   

  Wel als iemand schrijft: Waar ik meer en meer onpasselijk van wordt is de manier hoe de Rabobank zich profileert (inkoopt) bij organisaties waar ze indirect aan gelieerd zijn of die in het straat past van het netwerk van intimi waar ze toe behoren en dat terwijl de directeur niet eens in Almere woont en de diverse andere directieleden wonen ook niet in Almere, maar wel gaan bepalen wat goed is voor Almere. Dat zou er dan ook niet toe moeten doen, maar ja, de Rabobank steunt blijkbaar het verkeerde initiatief en zal financieel daadkrachtiger blijken dan een club mislukte ondernemers.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Is dat een probleem? Moet je soms een etnische Almeerder zijn om in dat bestuur te mogen zitten of zo? Wat een onzin. Ik werk ook niet waar ik woon, en dat is volstrekt normaal.

  reageer
 • Serge

   

  Ongeschikt

  reageer
 • Alex

   

  Er zijn bij Onroep Almere ook bestuursleden die niet uit Almere komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Klopt. Met name Omroep Almere wil aanspraak maken op minimaal 100.000 aan subsidiecentjes, terwijl Media 036 op zoekt lijkt naar een hybride financiering welke ons belastingbetaler geld scheelt en aan nuttiger zaken besteed kan worden. Laat de gemeente toetsen op een haalbaar bedrijfsplan zodat ons veel ellende bespaart zal blijven mocht het toch omvallen.

  reageer
 • alfred cop

   

  Media 036 wordt een verrijking voor Almere!

  reageer
 • Sander

   

  Ik vind het apart dat in de week dat Media036 dj Lindo Duvall aantrekt en er meer positieve ontwikkelingen zijn, er over een filmpje van anderhalve week geleden opeens iets hier gemeld wordt. Meld dan alles ipv het negatieve. En dat is volgens mij ook een van de peilers van het hele gebeuren rond media036, Almere komt alleen in het nieuws als het negatief is. Dat moet eens veranderen met een gedegen lokale omroep.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het leukste is dat het de burgers een zorg zal zijn: het aantal luisteraars is vrijwel nihil. De enige reden achter deze ophef is dat er publiek geld te verdelen valt, dus dan komen de gelukszoekers en baantjesjagers uit hun hol.

  reageer
 • kan niet waar zijn

   

  de gemeente, en dus haar ambtenaren dienen zich onafhankelijk op te stellen, de uitspraak van de ambtenaar is dus niet correct en daarom dient hij als ambtenaar uitgesloten te worden in dit proces. Ik gun iedereen in Almere zijn of haar succes, zeker als het om Almeerders gaat. Waar ik meer en meer onpasselijk van wordt is de manier hoe de Rabobank zich profileert (inkoopt) bij organisaties waar ze indirect aan gelieerd zijn of die in het straat past van het netwerk van intimi waar ze toe behoren en dat terwijl de directeur niet eens in Almere woont en de diverse andere directieleden wonen ook niet in Almere, maar wel gaan bepalen wat goed is voor Almere. Het wordt tijd dat Almeerders zelf gaan bepalen wat goed is voor Almere en niet door forenzen die hier hun geld komen verdienen maar na het werk weer snel weg zijn, dit is overigens ook van toepassing binnen de gemeente waar 75% van de ambtenaren die in schaal 12 of hoger zitten niet in Almere wonen. Het wordt tijd voor Almere voor en door Almeerders

  reageer
 • Lex

   

  Snap niet waarom er zoveel drukte wordt gemaakt over de uitspraak van een individu. De man spreekt op persoonlijke titel en heeft geen enkele invloed op de keuze welke mogelijk aanstaande is. Het lijkt er op dat iemand baat heeft bij het opblazen van deze uitspraak. Marcel van Alder staat bekend als een integer persoon welke eerder bij RTV Almere wekelijks een aantal activiteiten inzake sport promootte. Dat hij enthousiast is over de beoogde nieuwe omroep kan ik mij goed voorstellen. Ziet er gedegen uit en er wordt goed voorbereid. Beter dan op 1 december een tenenkrommende start maken waarbij de you tube filmpjes achteraf niet snel genoeg verwijderd konden worden en dit twee weken laten nog eens op gelijke wijze nogmaals te doen vanuit een school in Almere.

  reageer
 • Tom

   

  dagelijks, Rrrrr... Maar niet zo dat ze het nieuws halen. En dit soort fouten zijn qua zwaarte bepaald door wie in welke functie wat doet. Maar voor jou geeft dat niet, toch? Iedereen heeft het recht op fouten maken, groepsknuffel dan maar??

  reageer
 • .....en jij dan? Maak je nooit fouten?

  reageer
 • Marc

   

  PBO Omroep Almere Anke Balfoort VVD bestuur Ton van Eck PvdA Mostapha El Madkouri PvdA Wim Faber CDA Glen Leeuwin Groen Links Bestuur Omroep Almere Dhr. A. Vleugel PvdA Dhr. C. van der Lans CDA (beoogd bestuurder waterschappen) Bestuurder(s) op afstand; Cor Toorenburg CDA (voormalig ontslagen bestuurder RTV Almere) Monique Toorenburg CDA (domeinnaamhoudster tot voor kort en beoogd bestuurder waterschappen)

  reageer
 • Tom

   

  gut, zat je op z'n knie toen hij deze uitspraken deed?

  reageer
 • Marc

   

  Bekenderinalmere of beter Cor Toorenburg. Jou club Omroep Almere is doorspekt van politiek zowel op bestuurs als PBO niveau. Hoezo bevoordeeld met CDA, VVD en PvdA leden in de gelederen.

  reageer
 • kees

   

  Eindelijk iemand die iets doet tegen deze omroep want slechter kan het nooit worden, Rijden maar nutteloos rond groot gebouw en alleen Almere telt terwijl ze in onze hoofdstad naast vliegveld Lelystad wonen pffff luister OMROEP OOST EENS

  reageer
 • BekenderInAlmere

   

  Daar gaat ambtenaar nr 2 dus de fout in. Dat dit in een promotie filmpje van Miermans zit is hem natuurlijk ook aan te rekenen. Eerder ging een ambtenaar al in de fout door in het PBO plaats te nemen van die club.

  reageer
 • ikke

   

  Naast dat het misschien een beetje domme uitspraak is, is het des te interessanter dat Omroep Flevoland het promotiefilmpje integraal uitzendt in dit bericht. Gratis publiciteit voor Media036!

  reageer
 • Wat een heldhaftige papieren tijger uitspraak zeg! Je bent een held, maar niet heus.... Deze man is gewoon een ambtenaar die een verkeerde uitspraak doet op het onjuiste moment....so what?

  reageer
 • Tom

   

  Hoezo "ongelukkige uitspraak" ? Hij maakt duidelijk dat hij de grens tussen ambtenaar en politiek bestuur niet kent en is dus volkomen ongeschikt. Naar mijn mening moet hij op staande voet ontslagen worden en dient de gemeentesecretaris onmiddelijk maatregelen te nemen om te voorkomen dat ambtenaren politieke posities in nemen in de toekomst. Over integriteit gesproken....

  reageer
 • KC

   

  Heeft hij daar geld voor gekregen en is hij lid van de VVD? Bij deze partij is het de laatste tijd ook goed raak met zulke praktijken.

  reageer
 • Andree

   

  Ja kan moeilijk verwachten dat men nog een voorkeur voor het oude stelletje ruziezoekers zou hebben. Weg ermee en geld terugvorderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert