80 procent van geteelde wiet naar buitenland

FLEVOLAND
Wiet is een gewild export product. Zo'n 80 procent van de geteelde hennepplanten gaat naar het buitenland.

Volgens de politie is wietteelt legaliseren in Nederland daarom een dilemma. Als de legalisering niet in heel Europa wordt ingevoerd, blijven illegale kwekerijen en de criminaliteit daaromheen bestaan.

Omroep Flevoland volgt deze week het speciale wietteam van de politie. In de aflevering van donderdag is een wietkweker in Almere het slachtoffer van een ripdeal en is hij bestolen van al zijn hennepplanten.

reacties (3)

 • Ilse

   

  Mee eens. Was dit een foutje van de politieagent? En vast geen toeval dit krantenartikel. Vandaag in de tweede kamer is het debat over legaliseren van de wietteelt. D66 weet alvast hoe het politiekorps van Flevoland erover denkt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Volgens de politie is wietteelt legaliseren in Nederland daarom een dilemma." Het is leuk dat de politie er politieke meningen op na houdt, maar laten ze nu maar gewoon het beleid uitvoeren. Het democratisch proces is aan burgers en politiek, en niet aan de politie.

  reageer
 • wakker

   

  Pech gehad voor het buitenland zou ik zeggen dan, als ze daar zo dom willen blijven doen. Het zou wat zijn, wanneer je als soevereine staat gedwongen zou worden idioot beleid te voeren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert