Hondenbezitters bang voor gebakken sponzen

ALMERE
Hondenbezitters in Almere zijn bang dat hun hond tijdens het uitlaten gebakken spons opeet.

In drie Almeerse wijken zijn er meldingen van gevonden gebakken sponzen. Als een hond een naar vlees ruikende spons opeet, zet deze uit in de maag en kan het dier overlijden.

Hondenbezitters in Almere zijn sinds de eerste meldingen van de gebakken sponzen extra alert op wat hun trouwe viervoeter opeet tijdens het uitlaten.

reacties (2)

 • markpb

   

  Ik heb totaal geen begrip voor de actie met sponzen. dader opsporen en heel zwaar straffen MAAR!! maar honden bezitters moeten eens rekening houden met anderen, overal hun hond laten poepen en geen rekening houden dat op sommige plaatsen ook veel kinderen spellen, mensen die hun hond op de stoep uitlaten maar ook veel loslopende honden op plaatsen waar dat niet mag. als daar nou ook eens rekening mee gehouden zou worden heb je misschien ook minder gekken als deze met de sponzen. en ik heb zelf ook een hond en probeer met bovenstaande rekening te houden. ik zoek altijd een verlaten stuk grond op hier in de buurt waar geen kinderen spellen.

  reageer
 • Paulien

   

  Let op : in Kruidenwijk is er een jonge kat overleden vermoedelijk na het eten van gebakken spons. Ook in kruidenwijk opletten dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert