Aantal WW-uitkeringen in januari licht gegroeid

FLEVOLAND
Het aantal WW-uitkeringen in de provincie is vorige maand met 1,5 procent gestegen. Dat meldt het UWV.

Landelijk bedroeg de stijging bijna 4 procent. Flevoland ontwikkelt zich volgens het UWV dus relatief gunstig. In totaal ontvingen vorige maand in Flevoland 12.179 mensen een uitkering omdat ze zonder werk zitten. In Lelystad worden procentueel de meeste WW-uitkeringen verstrekt, op Urk de minste.

Vergeleken met een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen in Flevoland met vier procent. Dat is volgens het UWV veel meer dan de landelijke afname van 0,6 procent. De daling van het aantal WW-uitkeringen is vooral zichtbaar bij inwoners tot 50 jaar. Het aantal WW-uitkeringen bij 50-plussers liep sinds januari vorig jaar wel verder op..

Het UWV verwacht dat het aantal WW-uitkeringen pas in het voorjaar weer zal gaan dalen.


reacties (8)

 • San

   

  Dan moet ik maar in bed blijven? Mijn laatste werk betaalde iets meer dan 9 euro per uur. Je moet toch iets... Niet iedereen is met een gouden lepel in de mond geboren...

  reageer
 • Ilse

   

  Nee natuurlijk niet. Deze statistieken gaan over werkeloosheid, niet over armoede. Daar heb je weer andere statistieken voor. Als je statistieken maakt voer bekeuringen in het verkeer staat er ook niet bij hoeveel rode auto's er rond rijden.

  reageer
 • Ilse

   

  Dat heb je verkeerd begrepen bergerac. In Nederland telden alleen mensen mee met een baan van 12 uur per week of meer. Dit is bijgesteld. Alle werkenden en dus ook werkzoekenden voor minder uren tellen nu juist ook mee. Dus al vanaf 1 uur per week. Hiermee wordt de groep waarmee geteld wordt en het werkelijke aantal vele malen groter maar het percentage werkzoekende lager.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vergeet de ZZP'ers niet. Veel armoede in die categorie, nergens zichtbaar in de statistieken.

  reageer
 • ferry

   

  voor minder dan 20 euro per uur kom ik niet eens van de bank af , dan begin ik pas te denken want ik laat me niet uitbuiten voor een karig loontje in dit land van 12 euro per uur en ben geen oostblokker die voor dat loontje voor aan sta

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bergerac

   

  Ik heb begrepen dat de mensen die minder dan 10 uren per week werken nu niet meer mee geteld worden. Maw het werkloosheids cijfer is veel hoger.

  reageer
 • Tsja

   

  Ach ja van ww naar bijstand is vanzelf daling werkeloosheid cijfer.

  reageer
 • Ilse

   

  Er ontstaan nu een paar 'rare' situaties. Werkgevers willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Als je de startsalarissen ziet bij de vacatures, rol je van verbazing van je stoel. Een werkgever die een HBO-er met minstens 5 jaar werkervaring wil hebben voor een startsalaris van 12 euro bruto per uur weet in ieder geval 1 ding zeker, over een tijdje weet hij wat de uitdrukking:" Alle waar naar zn geld " precies betekent. Direct een topsalaris hoeft natuurlijk ook niet maar dit is echt absurd. Mensen die uit piure wanhoop deze banen accepteren gaan onmiddellijk op zoek naar een volgende baan. Daar zit je op werkgever toch ook niet op te wachten? Verder zie je nu dat mensen die nu een jaar of 50 zijn en in de loop van hun carrière hun salaris naar een mooi modaal niveau hebben gewerkt nu alleen nog maar aan de bak komen als ze de helft van hun laatst verdiende salaris accepteren. En dan is ww met 70% toch een flink stuk beter. Waarom zou je dan nog moeite doen om weer te gaan werken? Deze mensen lopen bij acceptatie van een baan met zo'n lager salaris ook gewoon ijskoud het risico dat ze bij een volgende ontslagronde een ww uitkering krijgen van dat laatst verdiende lagere loon. En zo gaan mensen dus persoonlijk failliet. Mensen willen wel werken, de meeste zijn ook best bereid om hier anders tegen aan te kijken dan 15 jaag geleden, dus minder salaris, verder reizen, minder goede voorwaarde. Maar er zitten grenzen aan. Werkgevers zullen hier uiteindelijk ook zelf de dupe van gaan worden. Het "voor een dubbeltje op de eerste rij zitten" is vooral een korte termijn visie. Wil een bedrijf een gezonde basis met goede toekomstmogelijkheden dan is een reëel salaris voor een HBO-er of voor kwalitatief beter personeel van 50+ gewoon een eerste vereiste. Ik moet zeggen dat je ls bedrijf ook prima inzicht krijgt als je meer over je leveranciers wil weten. Zijn ze betrouwbaar en stabiel??? Kijk dan ook eens naar hun personeelsbeleid, daar leer je veel van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert